Rebels – Holocrons of Fate (S03E02)

Nakon prošlotjedne specijalne epizode, u nedjelju nam je izašla prva službena epizoda, a u nastavku otkrijte što nam je sve ona ponudila.

Nakon već uobičajenog razgovora o Sith holocronu, Kanan i Ezra izlaze iz brzine svjetlosti te pronalaze oštećeni pobunjenički brod, te nakon ukrcaja saznaju da im je posada oteta a oni su se počeli pribojavati povratka svojih starih neprijatelja Inquisitora – ali neprijatelj s kojim će se morati sukobiti je mnogo moćniji. Ubrzo su zaprimili poziv gdje je otkriveno da je Maul oteo posadu Ghosta, te je u potrazi za Sith holocronom te je voljan dati posadu u zamjenu za njega. Kanan se potom mora  vratiti natrag  kod Bendua  kako bi povratio holocron kojega je tamo ostavio. U to vrijeme Maul je uz manipulaciju posade Ghosta pronašao Kananov Jedi holocron. Kanan i  Ezra  dolaze do  Bendua  koji ih upozorava na znanja koja se nalaze u  holocronima ako se u kojem slučaju oni spoje. Ezra reagira identično kao i Kanan u prošloj epizodi kada je vidio pauke da mu se približavaju, ali mu je Kanan savjetovao da ostane miran. Bendu im otkriva da je  holocron  ostavio na sigurnom u špilji. Ezra samostalno odlazi bez lightsabera, jer je Kanan smatrao da on mora naučiti rješavati probleme bez njega. Znajući da neće  uspjeti sam, Kanan odlazi pomoći Ezri te zajedničkim  snagama pronalaze  holocron i izlaze iz špilje. Potom u A-Wingu odlaze do stare mandalorianske postaje gdje Maul drži posadu zatočenima. Maul je ponovno pokušao ubiti Kanana bacivši ga u svemir, ali Kanan se je snašao te je oslobodio ostatak posade. Maul i Ezra su zajedničkim snagama  uspjeli  spojiti holocrone te su vidjeli mnogo toga što nisu  razumjeli, ali i nešto što su mogli  razumjeti, ali o tome kasnije. Kanan uspijeva odgovoriti Ezru od gledanja u tajne holocrona te je prekinuo proces. Dok je ostatak posade bio ošamućen, Maul uspijeva pobjeći u svojoj novoj letjelici dok Kanan obećava Ezri da će što prije naći odgovore na tajne iz holocrona .

Kao i prethodna epizoda i ova se je odvijala oko Kanana i Ezre, dok je ostatak posade većinom bio u pozadini. Maul je također bio jedna od  svjetlijih točaka epizode te sve više lići na onog starog Maula iz The Clone Warsa. U ovoj epizodi smo naučili koliko daleko je Kanan napredovao sa prebrođivanju svog sljepila, te u svome Jedi treningu. Također smo pred kraju epizode vidjeli da Kanan nije u potpunost slijep.

Ova  epizoda  nam je također dala par znakova o mogućim dešavanjima u sljedećim epizodama kao i možda u posljednjoj – isto kao i u prvoj epizodi prošle sezone, kada je Ahsoka shvatila tko je Vader, tako i ovdje djeluje da je Maul shvatio da je njegov stari suparnik preživio. Iako on nije  imenovan  taj suparnik je zasigurno Obi-Wan, tako da vjerojatno možemo očekivati njihov sukob. Bilo je lijepo vidjeti određene poveznice8-10 na Ratove Klonova, kada je Maul spomenuo da je vladao  Mandalorom. Također, Ezrin odlazak u špilju je jako podsjećao na Lukov odlazak u špilju na Dagobi, samo što je Ezra poslušao Kanana te ostavio svoju svjetlosnu sablju prije ulaska.

Ova epizoda nije imala velikih propusta te se je jako dobro držala tijekom cijelog svog trajanja. Međutim ako ćemo sitničariti najveća negativnost je bijeg Maula, pošto on ne djeluje kao osoba koja će okrenuti leđa i pobjeći osim ako nije ozlijeđen.

Sve u svemu, ovo je bila jako dobra epizoda, te s obzirom na kvalitetu prošle epizode možemo očekivati jako dobru sezonu. Vrhunac epizode je bio razgovor između Ezre i Kanana u špilji  prije njihova zagrljaja, što  me je podsjetilo da posljednji razgovor Anakina i Obi-Wana prije njegova odlaska na  Utapau – a svi znam kako se je to završilo. Tako da, zasigurno možemo očekivati uzbudljivu i nepredvidljivu sezonu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s