Tom Baker priča o Benduu

Legendarni glumac Tom Baker, koji je utjelovio četvrtog Doktora iz Doctor Who serijala, u trećoj sezoni Rebelsa posuđuje glas liku mističnog Bendua, te je tim povodom sjeo sa novinarima iz USA Todaya i odgovorio na nekoliko pitanja. Također, prije nego što pročitate intervju, možete pogledati najnoviji klip iz premijere treće sezone koji nosi naziv Meet Bendu.

USA Today: Što Bendu donosi u Ratove zvijezda?

Tom Baker: Bendu je opisan kao životna sila koja je nešto što nismo do sada vidjeli u Ratovima Zvijezda. On nije dio niti svijetle niti mračne strane, on je nešto više. Jako sam polaskan što su uzeli mene koji imam 82 godine da predstavljam životnu silu.

USA Today: Šta Vas je najviše privuklo ulozi Bendua?

Tom Baker: Sve ima veze sa neobjašnjivom moći. Bio sam poprilično religiozno odgajan, vjerovao sam u anđele, demone, božanke sile. Tako da kada je utjelovljenje Bendua u pitanju, mogao sam lako prihvatiti u svoju maštu sva ona razmišljanja iz svoje prošlosti. Moja sudbina je vođena od strane scenarista, ali sam pokušavao snimati na one dane kada sam vjerovao u silu.

USA Today: Bendu pomaže Kananu da ponovno izraste.  Da li ga vidite kao mentora kakav je bio Yoda?

Tom Baker: Glavni likovi u seriji donose velike odluke, a na scenaristima je da glumcima daju značajne scene. Avanture Doctor Whoa i Bendua su praćene i voljene od ljudi koji sanjaju. Snovi su izrazito važni jer se u njima može apsolutno sve dogoditi. Tu nema nikakve fizike ili logike, to je kao vjera.

USA Today: Da li su Vam rekli išta o liku kako bi ga lakše utjelovili?

Tom Baker: Nitko osim Davea mi nije htio reći ništa, pošto je to bila velika tajna. Nisam puno znao niti o Doctor Who prije nego sam dobio ulogu. Ja kada krećem raditi ne znam ništa o tome što će se desiti sa likom kojeg utjelovljujem. Nadaš se i pokušavaš upiti sve oko sebe i samo pustiš da to struji kroz tebe.

USA Today: Još uvijek ste glumili Doctor Whoa kada je izašla Nova nada. Da li ste tada bili fan?

Tom Baker: Postojale su specijalne ulaznice koje su izdane za ljude iz BBC-a kao npr. producentima, redateljima, glumcima te smo svi išli na prikazivanje u 10 ujutro. Odmah od prve scene smo osjetili neobjašnjivu sreću. Sada, u 2016., kada sam se pridružio ovom žanru postao sam jako sretan čovjek.

To bi bilo to. Treća sezona Rebelsa izlazi za nešto više od tjedan dana.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s