Otkazan Galaxy in Turmoil!

Prije nekoliko dana Tony Romanelli iz Frontwire studija objavio je kako je nadolazeća reinkarnacija Battlefronta 3 pod nazivom Galaxy in Turmoil otkazana zbog pravnih problema sa Lucasfilmom i EA-om, te su dobili obavijest iz Lucasfilma da zaustave sve radnje vezane za tu video igru.

Kako bi pronašli neko moguće rješenje održan je telefonski sastanak između Lucasfilma i Frontwire studija. Iako su iz Frontwire studija ponudili nekoliko rješenja za distribuciju igre sva su bila odbijena.

Lucasfilm ih je obavijestio kako je EA reagirala na popularnost video igre te je smatrala kako bi njihova igra maknula pozornost sa ributa Battlefronta koji je izašao prošle godine i čiji nastavak je planiran za sljedeću godinu.

Zbog toga što EA ima petogodišnji ugovor sa Lucasfilmom za samostalnu prodaju i distribuciju igara smještenih u univerzum Ratova zvijezda Lucasfilm nije bio u mogućnost da ovom fan projektu da zeleno svjetlo.

Iz Frontwire studija su već najavili da njihov rad nije bio uzaludan te da će krenuti u izgradnju originalnog sadržaja na temelju već izgrađene igre te da će iz igre morati maknuti sve ono što se referencira na Ratove zvijezda.

Vijest o otkazivanju Galaxy in Turmoil dovodi u pitanje još jedan projekt fanova pod nazvom Knights of the Old Republic: Aperion. Ova igra se već nekoliko godina nalazi u razvoju te se na YouTubeu može pronaći nekoliko video koji prikazuje kako bi igra trebala izgledati.

Na osnovu današnje objave, izgleda da budućnost igara rađenih od strane fanova ne izgleda blistavo.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s