Otkriven identitet Vrhovnog vođe Snouka?!

snoke_72696f58

Ko je zapravo Vrhovni vođa Snouk? Ovo pitanje nas muči već duže vreme i mnogi su pokušali da odgovore na njega sa brojnim (više i manje suludim) teorijama od kojih se najviše poprimila ona koja kaže da je Snouk zapravo Dart Plegis.

Međutim, danas se u prodaji pojavila knjiga Aftermath: Life Debt koja nam je pružila potencijalni odgovor i dala najverovatnijeg kandidata za osobu koju u Epizodi VII znamo kao Vrhovni vođa Snouk.

Upozorenje! Nastavak članka sadrži veliku količinu detalja iz knjige Aftermath: Life Debt, kao i potencijalne spojlere za Epizodu VIII ili IX, tako da ostatak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Ako se sećate, na jesen prošle godine nakon što smo napisali recenziju knjige Aftermath, odmah potom smo napisali i poseban članak u kom smo naveli sve nove detalje koje nam je ta knjiga otkrila. Tu smo vam saopštili da je admiralka Re Sloun nakon propalog samita na Akivi pobegla u Vulpinus nebulu u kojoj se nalazila ogromna imperijalna flota kojom je komandovao misteriozni, neimenovani admiral. E pa, Aftermath: Life Debt nam otkriva ime i priču koja stoji iza ovog lika, zbog koje je on najverovatniji kandidat za osobu koja će kasnije postati Vrhovni vođa Snouk:

  • Ime ovog admirala je Galius Raks (Gallius Rax).
  • U vreme Republike, Raks je bio siroče na planeti Džaku (slučajnost?).
  • Jednom prilikom kada je posetio ovu pustinjsku planetu, Palpatin (koji je očigledno tamo imao neka sitska posla) se sprijateljio sa mladim Raksom.
  • Palpatin je (u svom maniru) Silom pokušao da manipuliše Raksom, ali je primetio da je Sila u dečaku bila poprilično jaka i da se Raks odupreo njegovim moćima. Uvidevši to, Palpatin je shvatio da bi mogao u budućnosti da ima koristi od Raksa, te ga je poveo sa sobom.
  • Raks kasnije postaje savetnik Imperatora.
  • Raks je veoma bled a ljudi opisuju njegove oči kao dve crne rupe. Dok Re Sloun gleda u njega, njoj se čini kao da je on hologram.
  • Raks smatra da je veoma bitno za Imperiju da uzimaju decu i indoktriniraju je još od malih nogu.
  • Do kraja knjige, Raks sebe naziva Imperatorom Raksom.

To bi bilo to. Da li je Raks zaista Snouk, moraćemo da sačekamo i vidimo, ali on je za sada svakako najverovatniji kandidat. Usput, recenzija knjige Aftermath: Life Debt stiće u toku narednih par nedelja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s