Objavljena imena i opisi likova iz Rogue One!

Kako smo najavili danas, Entertainment Weekly će nas tokom ovih dana počastiti sa nekoliko velikih tura novih informacija vezanih za Rogue One. Prvu od njih smo upravo dobili i ona nam otkriva puna imena i opise glavnih likova filma. Bez daljeg zadržavanja, pređimo na stvar:

Džin Erso – Džin je delikvent koja je sama još od svoje 15. godine, a njene borilačke sposobnosti i njeno poznavanje galaktičkog kriminalnog podzemlja su stvari koje očajnički trebaju Pobunjeničkom savezu. Ona ima burnu prošlost i (na početku filma) se nalazi u pobunjeničkom pritvoru. Ponuđeno joj je da uradi nešto korisno, kako bi odradila svoju kaznu. „Ona je pravi borac i, na neki način, ona postaje ‘Jovanka Orleanka’ ove priče“ , kaže Ketlin Kenedi.

Kasian Andor – Andor je oficir pobunjeničke obaveštajne službe, koji je pozvan da obuzda volatilnu Džin. On je miran, praktičan i predan pobunjenički vojnik, koji je učestvovao u dosta borbi.

Čirut Imve (Chirrut Imwe) – Iako nije Džedaj, Čirut je posvećen i poštuje njihova učenja, te je svojom duhovnošću uspeo da prevaziđe slepilo i postane ratnik vredan svačijeg poštovanja. „Čirut spada u kategoriju ‘ratnika-monaha’ i on veruje u sve što su Džedaji nekad predstavljali“ , kaže Ketlin Kenedi.

Bejz Malbus – Žestoko oklopljen i naoružan, Bejz više preferira blastere nego spiritualnost i „džedajske trikove“, ali uprkos tome, on po svaku cenu želi da pomogne i zaštiti svog najboljeg druga Čiruta. „Gledajte na njih dvoje [Čiruta i Bejza] kao na svemirskog Don Kihota i Sanča Pansu“ , kaže K. Kenedi za ovaj dvojac.

Bodi Ruk – Bodi je pilot naše pobunjeničke družine. Ovaj pilot usijane glave ume da bude ponekad neprijatan, ali on to nadoknađuje svojim veštinama u kokpitu. „On je malo napet i ume da bude prznica, ali svi u grupi se oslanjaju na njegove letačke sposobnosti“ , kaže Kenedijeva za ovog lika.

K-2SO – Ovog ogromnog bezbednosnog droida, režiser filma Geret Edvards je opisao kao „antitezu C-3POu“. Drugim rečima on je žestok, pun samopouzdanja, te i nije baš raspoložen za ćaskanje. „Kejtu je na neki način kao Čubaka u telu droida, te i on, poput Džin, želi da se iskupi za greške iz prošlosti“ , kaže Edvards.

Galen Erso – Galen je otac od Džin i na njega možemo gledati kao svemirskog Roberta Openhajmera, jer on poseduje veliko znanje o superoružju (očigledno Zvezdi smrti), zbog čega ga žele i Imperija i Pobunjenički savez. „Detalje kako se raspala porodica Ersoovih ne želimo još da otkrijemo“ , rekla je Kiri Hart iz Grupe za kanon u Lukasfilmu.

Orson Krenik – Direktor Orson Krenik je imperijalni aparatčik, koji komanduje četom deathtroopera kojom želi da uništi pobunjenike i tako dobije naklonost Imperatora, a izbegne bes Darta Vejdera. „Kroz njegove oči vidimo intrige i spletkarenja u imperijalnom vrhu, gde ljudi prave zavere jedni protiv drugih kako bi se popeli u lancu“ , kaže Džon Nol.

So Gerera – So Gerera je veteran iz Ratova klonova, koji predvodi jednu manju, militantniju frakciju Pobunjeničkog saveza. Rogue One neće biti prva pojava ovog lika u Star Wars univerzumu! Naime, Gereru smo videli u prvim epizodama pete sezone serije The Clone Wars, gde je on sa svojom sestrom Stilom vodio gerilski rat protiv Separatista koji su okipirali njegovu planetu Onderon.

To bi bilo to. Koja su vaša mišljenja o ovim likovima i njihovim pričama, napišite nam u komentarima.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s