Buđenje sile obara rekorde!

rej1

Nije bilo nikakve dileme da će Buđenje sile biti ogroman hit i da će zaraditi ogromnu količinu novca na blagajnama svetskih bioskopa, a kako je krenulo, Epizoda VII će imat šansu da verovatno postane (finansijski) najuspešniji film svih vremena.

Za sada prvo mesto po zaradi drži Avatar Džejmsa Kamerona (James Cameron) sa 2,7 milijardi američkih dolara, što je veoma teško za dostići. Ipak, nakon samo prvog vikenda prikazivanja u bioskopima, Buđenje sile je zaradio preko pola milijarde (tačnije 517 miliona) na svetskim blagajnama – od toga 238 miliona u SAD i 279 miliona u ostatku sveta. Pored toga što je na dobrom putu da skine Avatar sa trona, Epizoda VII je već za ovo kratko vreme oborila niz rekorda, od kojih izdvajamo sledeće:

  • Najveće otvaranje na petak, sa zarađenih 120 miliona dolara. Ovaj rekord je do sada držao Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 sa 91 milion dolara.
  • Najveće otvaranje za vikend sa 238 miliona. Ovaj rekord je do sada držao Jurrasic World sa zarađenih 208,8 miliona dolara.
  • Najveće otvaranje za praznični vikend sa 238 miliona. Ovaj rekord je do sada držao The Hunger Games: Catching Fire sa 158 miliona dolara.
  • Najveća zarada po jednom danu u mesecu decembru sa 120 miliona. Ovaj rekord je do sada držao The Hobbit An Unexpected Journey sa 38 miliona dolara.

Ovo su samo neki od rekorda koje je Epizoda VII oborila za samo manje od nedelju dana prikazivanja. Neki analitičari su davali prognoze da Buđenje sile neće zaraditi više od 2 milijarde dolara, što sada deluje sve manje i manje verovatno, te deluje da će Epizoda VII ozbiljno da ugrozi Avatar na prvom mestu. Što se tiče naše zemlje, za par dana bismo trebali da dobijemo informacije kako Buđenje sile stoji na našim blagajnama, što ćemo naravno preneti.

APDEJT (27.12.2015. 19:28): Na osnovu poslednjih zvaničnih podataka, Star Wars: Buđenje Sile je sinoć u celom svetu prešlo zaradu od jedne milijardi dolara – 1.090.573.329 US$ da budemo precizni – i na dobrom je putu da postane najuspešniji film svih vremena.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s