Sve čemu se radujemo pri buđenju Sile!

Sad kad je preostalo nešto više od dva dana do Buđenja Sile, vreme je za novi članak posvećen svemu čemu se radujemo kada je u pitanju ovaj, malo je reći, dugo i željno očekivani film. U jednom od prethodnih članaka smo pokrili sve što (eventualno) nećemo voleti, tako da je krajnje vreme da se pozabavimo pozitivnim!

Pribegla sam konsultovanju sa roditeljima, drugarima – generalno sa svima za koje znam da im je Star Wars deo života i većina komentara se razlila u tri pravca:

1. Novi kanon – novo sve!

Iako je ukidanje starog Star Wars kanona naljutilo većinu poklonika (tu ubrajam i sebe), mislim da nas manje-više sve interesuje šta je na pomolu u vidu knjiga, stripova, igara, robe i koječega vezanog za novi kanon. Kakvo je stanje u galaksiji 30 godina nakon Epizode VI, kakav je novi seting i sveopšte stanje stvari u dalekoj galaksiji? Po svemu sudeći, biće vrlo zanimljivo! Usput budi rečeno, recenzije svih dosadašnjih knjga novog kanona smo već objavili – možete ih pronaći u kategoriji „Recenzije knjiga“ tako da koga interesuje neka baci pogled! Verujem da ćete se prijatno iznenaditi! Što se ostatka tiče, budno pratite HoloNet!

2. Novi (i stari) likovi!

Dosadašnje reakcije na trejlere i objave su bile raznolike, ali oko jedne stvari se možemo složiti: manje-više svakoga interesuje priča misteoroznog Kajlo Rena, pustinjakinje Rej i neustrašivog Fina. Ko su, šta su i zašto baš oni? Uskoro ćemo videti! U isto vreme, tu su junaci uz koje smo odrasli i čiju priču otkrivamo iznova. Ne samo da ćemo imati priliku da se upoznamo sa novim nesvakidašnjim herojima, ponovo ćemo se ujediniti sa Lukom, Lejom, Hanom, Čubakom, R2D2-om i C3PO-om! (A bogami i Dart Vejderovom maskom.)

3. To je, ipak, Star Wars!

Star Wars

Ubedljivo najveći broj komentara je bio na temu same atmosfere Zvezdanih ratova i ljubavi prema istoj koja nas ujedinjuje. Mnoštvo generacija spajaju jedinstvena lepa sećanja na gledanje ovih filmova u bioskopu sa prijateljima i porodicama. Sada će deca u bioskope dovesti svoju decu, a stariji će se iznova prisetiti svoje mladosti. Mojoj mami, recimo, je naročito draga činjenica da je Mark Hamil (Luk Skajvoker) iste dobi u ovom filmu kao što je njen miljenik Alek Ginis (Obi-Van Kenobi) bio u Epizodi IV. Takođe, biće pravo zadovoljstvo videti šta nam je Džon Vilijams pripremio za ovo novo poglavlje u istoriji Zvezdanih ratova!

A, šale radi, bilo je i ljudi koji su radosno prokomentarisali da im je drago što će moći spokojno da gledaju film bez bojazni Džar Džar Binksa ili Hajdena Kristensena.

Sve u svemu, kao što bi se reklo na engleskom: THE HYPE IS REAL! Još par dana pa svi skupa u bioskope! Sila je ponovo uz nas!

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s