NYCC 2015: Najavljene Nove Star Wars Knjige i Stripovi

Na ovogodišnjem Komik Konu u Nju Jorku, Star Wars je imao izuzetno zapaženo prisustvo. U centru pažnnje je bila Rebels TV serija, čija se druga sezona nastavlja za tri dana, ali smo dobili i mnogo toga kada je Star Wars literatura u pitanju.

Na panelu o Star Wars izdavaštvu, Pablo Hidalgo iz Lucasfilma nam je najavio nekoliko izuzetno bitnih naslova i datuma njihovog pojavljivanja u knjižarama. Pa da vidimo koji su naslovi u pitanju:

  • Najavljena je ebook novela The Perfect Weapon koju piše Delajla S. Doson (Deliliah S. Dawson). Priča ove novele će da prati Bazin (Bazine), koja je jedna od likova iz Epizode VII, koju u filmu srećemo u zamku Maz Kanate, a koju smo videli na slikama koje je otkrio Vanity Fair.
  • Najavljena je kratka priča koju piše Alan Din Foster (Alan Dean Foster) koja će izaći u 162. broju magazina Star Wars Insider. Priča će biti takođe o jednom od sporednih likova iz Epizode VII (ne zna se o kom, za sada).
  • Najavljena je antologija priča za mlađe čitaoce (YA) koja nosi naziv Star Wars: Tales From a Galaxy Far Away, koju piše Lendri Voker (Landry Walker). Ova antologija obuhvata priče: High Noon on Jakku, Face of Evil, Crimson Corsair i Lost Treasure of Count Dooku. Knjiga bi trebala da se pojavi u prodaji krajem aprila 2016.
  • Najavljena je i YA knjiga New Republic: Bloodlines, koju piše Klaudija Grej (Claudia Grey). Priča se dešava šest godina pre događaja iz Epizode VII. Knjiga izlazi u prodaju 29. marta 2016.
  • Najavljena su i preostala dva dela Aftermath trilogije. Drugi deo koji se zove Aftermath: Life Debt izlazi 31. maja 2016. Za poslednju knjigu u trilogiji, koja nosi naslov Aftermath: Empire’s End, nije objavljen datum kada izlazi. Sve tri knjige piše Čak Vendig (Chuck Wendig).
  • Najavljen je i novi marvelov miniserijal koji se zove Star Wars: Obi-Wan & Anakin, koji izlazi u januaru 2016. Objavljena je naslovnica prvog broja, kao i kratak opis ovog miniserijala, koje možete pogledati ispod:

Obi-Wan_and_Anakin

Pre njihovih vojnih herojstava u Ratovima Klonova, pre njihove tragične borbe na Mustafaru, i mnogo decenija pre njihovog konačnog obračuna na Zvezdi Smrti… njih dvoje su bili Učitelj Obi-Van Kenobi i Padavan Anakin Skajvoker. Prošlo je nekoliko godina od kako se Obi-Van zakleo da će podučavati „Izabranog“, ali iako su se njih dvoje zbližili kroz trening, taj put je bio težak. Sada, kada su poslani u misiju na jednu udaljenu planetu, Učitelj i Padavan će biti gurnuti skoro do tačke pucanja. Scenarista Čarls Soule (Charles Soule) i crtač Marko Ćećeto (Marco Checchetto) nam donose priču o Džedajima na vrhuncu njihove moći.

To bi bilo to. Gomila sjajnih vesti sa ovogodišnjeg Komik Kona u Nju Jorku.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s