Epizoda VII: O Negativcima

Nakon par mirnijih nedelja što se tiče glasina, portal Making Star Wars donosi novu turu zanimljivih informacija koje se mahom tiču glavnih negativaca filma.

Po običaju, iako su detalji koji slede za sada samo glasine, oni su potencijalni deo zapleta Epizode VII, tako da nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Četri najveća negativca filma su Kajlo Ren (Kylo Ren) kog najverovatnije igra Adam Drajver (Adam Driver), zatim „Uber“ kog igra Endi Serkis (Andy Serkis), potom „General“ kog navodno igra Domnal Glison (Domnhal Gleeson), te na kraju Kapetan Fazma (Captain Phasma) koju navodno igra Gvendolin Kristi (Gwendoline Cristie). E sad, ajde da vidimo šta znamo o ova četri lika i šta novo Making Star Wars donosi o njima.

Kajlo Ren je definitivno najveći negativac ovog filma i on će provesti znatno duže vremena na platnu nego ostalo troje. Ako pravimo paralele sa originalnom trilogijom, Ren je nekakav analog Darta Vejdera (Darth Vader). Kada je Ren u pitanju, glavna pitanja su: „Ko je uopšte on?“, „Koja je njegova uloga u Imperiji?“, te „Da li je on možda u vezi sa Solo porodicom?“ Na drugo pitanje ćemo morati još malo da sačekamo odgovor, ali za treće, i donekle prvo, možemo sa relativno velikom sigurnošću da izvedemo odgovor iz brojnih glasina. Mnoge glasine su isticale da Ren lovi Milenium Falkon sa posebnom strašću i željom, a u opisu drugog trejlera piše da „Uber“ kaže Renu: „Nemoj da budeš previše sentimenatlan,“ što implicira da Ren ima prošlost sa nekim od likova – pretpostavka je, sa Solo porodicom. Međutim, to su samo u principu spekulacije, ali Making Star Wars je došao do novih informacija koje idu u prilog teoriji da je Ren član Solo porodice. Naime, prema rečima Making Star Warsa, u jednom trenutku filma Imperija predvođena Renom obara Milenium Falkon u kom su Han, Čubaka (Chewbacca), Rej (Rey) i Fin (Finn). Falkon pri padu nije drastično oštećen, a ekipa predvođena Hanom beži sa broda. Dalje, Ren sa stormtruperima ulazi u olupinu i on dolazi do kokpita Falkona, gde seda u pilotsko sedište i lagano prelazi rukom preko rukohvata i kontrolne table. Ren tu provodi nekoliko kratkih momenata, a sve to deluje kao da se on priseća starih uspomena. Ako se ovo ispostavi kao tačno, to bi skoro sigurno značilo da je Ren na neki način povezan sa Solo porodicom. Mnogi smatraju da je on zapravo sin Hana i Leie, što dalo dodatnu težinu onoj velikoj glasini.

Što se tiče lika kojeg igra Endi Serkis – a njega u produkciji nazivaju „Uber“ (to je kodno ime, pa ga zbog toga stavljam pod navodnike) – o njemu osim nekoliko starijih glasina, nema previše novog. Ako je Kajlo Ren Dart Vejder nove trilogije, onda je „Uber“ Dart Sidius (Darth Sidious) nove trilogije. Sve glasine se slažu da se nećemo nagledati „Ubera“ u Epizodi VII. Očekuje se da on bude samo u pet-šest kratkih scena – slično kao i Sidius u Epizodi V, samo malo više.

Domnal Glison igra, za sada neimenovanog, visokog oficira Imperije, a ranije je bilo nekoliko većih glasina koje su rekle da i on ima porodične veze sa likovima iz originalne trilogije. Ni on se neće previše pojavljivati u filmu – nešto slično kao Tarkin u Epizodi IV, verovatno čak i manje. Što je zanimljivo, Making Star Wars prenosi jednu veliku glasinu i o njemu. Naime, pred kraj filma on se nalazi u onom mračnom zamku, koji je pomenut u opisu drugog trejlera. E na kraju filma naši junaci postavljaju ekspolozive u taj zamak, a kada počnu eksplozije, Glisonov lik pogine.

Prema većini glasina Gvendolin Kristi igra Kapetana Fazmu – a to je onaj hromtruper (chrometrooper) za kog smo videli koncept art jesenas. Od sva ova četri negativca nje ćemo se najmanje nagledati. Prema rečima Making Star Warsa, lik Kapetana Fazme je nešto poput Boba Feta (Boba Fett) iz Epizode V – imaće tek par rečenica dijaloga, pojaviti se u par scena i u njima izgledati kul. Osim ovoga, o Fazmi se veoma malo toga zna.

To bi bilo to. Veoma zanimljiva tura glasina. Naravno, do neke zvanične potvrde tretirajte ove informacije kao glasine.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s