Epizoda VII: Početak Filma

OK, u proteklih godinu dana imali smo mali milion glasina, procurelih koncept artova, kao i jedan tizer trejler Epizode VII, pa sam stoga odlučio da pokušam da na osnovu sve te količine materijala konstruišem kako će izgledati priča filma, makar u prvom činu.

Ovaj tekst dakle predstavlja „povezivanje tačkica“, od kojih neke tačkice predstavljaju glasine, neke koncept art, neke delove iz trejlera, a mesta gde tačkice fale pokušao sam da popunim nekim mojim teorijama.

Imajte u vidu da iako je tekst koji sledi zasnovan na glasinama i nekim mojim razmišljanjima, ona su potencijalni deo zapleta Epizode VII, tako da nastavak teskta čitajte na sopstvenu odgovornost. Elem, da krenemo:

 • Film će sigurno da počne scenom u svemiru iznad neke planete. Tako počinju svih šest filmova i nema razloga zašto Epizoda VII nebi nastavila sa tom tradicijom.
 • Planeta iznad koje se dešava ta uvodna scena je prema mom mišljenju ona pustinjska iz trejlera. Iako je najverovatnije to Tatuin (Tatooine), i dalje nema zvanične potvrde.
 • Već sad mogu da vidim kako iznad te planete prelazi zvezdani razarač a sa njegove donje strane, iz hangara, izlazi šatl koji se upućuje ka površini planete.
 • U tom šatlu su stormtruperi i Kajlo Ren (Kaylo Ren).

 • E sad, u kadru iznad deluje mi, što više gledam, da je onaj niski stormtruper u fokusu. Mišljenja sam da je taj stormtruper zapravo lik kojeg igra Džon Bojega (John Boyega) – a on se zove Fin (Finn).
 • Dalje, šatl sa stormtruperima sleće kod nekog sela dok je napolju noć.

 • Stormtruperi zajedno sa Kajlom Renom spaljuju selo.

 • Međutim tokom napada na selo, Fin oseća odjeke u Sili onih koji bivaju ubijeni (da, mišljenja sam da je Fin osetljiv na Silu), te on odbija da izvrši naređenja, zbog čega biva kažnjen od strane nadređenih.
 • Kada se vrate iz napada na zvezdani razarač, Fin biva zatvoren. Međutim, on beži i krade jedan od TIE lovaca iz hangara.

 • Mišljenja sam da Fin tokom bega koristi neku moć sa Silom, zbog čega dospeva u centar pažnje Kajla Rena.
 • S obzirom da on nije pilot i da je TIE lovac verovatno oštećen tokom bega, on se ruši na pustinjsku planetu ispod.

 • Fin preživljava pad, ali Imperija mu je za petama, plus moguće je da se našao okružen Tuskenima ili nekim drugim „lešinarima“.

 • Međutim pojavljuje se Rej (Rey), koja ga spašava i odvodi u njen dom.

 • Posle toga, Rej odlazi od ong TMZ-jevog seta, da se nađe sa njenim prijateljem, kojeg igra Maks Von Sidou (Max von Sydow).

 • Od njega, Rej traži savete i pomoć kako da sakrije sebe i Fina. Međutim, Imperija se pojavljuje, te ona mora da beži.

 • Dalje, Rej i Fin beže do prve luke gde traže brod da odu van planete. U luci – Mos Ajsliju (Mos Eisley) na primer – njih dvoje nalaze Hana Soloa i Čubaku (Chewbacca).

 • Svo četvoro u Milenium Falkonu beže sa pustinjske planete prema Republici.

To bi bilo to. Šta se dešava dalje, mnogo je teže proceniti. Međutim sad se postavlja pitanje: Zašto Kajlo Ren i Imperija napadaju i spaljuju sela po nekim tamo zabačenim planetama? Pa očigledno je da traže nekog ili nešto. Bilo je dosta glasina koje su rekle da je Kajlo Ren kolekcionar starih sitskih artefekata, a čak ima u svojoj kolekciji maske Darta Vejdera (Darth Vader), Darta Revana i Darta Bejna (Darth Bane), a i njegova svetlosna sablja deluje da je iz sasvim druge ere. Možda Ren traži nego staro sitsko oružije koje bi iskoristio u neke svoje zle svrhe. Takođe, nedavno su se pojavile glasine koje su rekle da Ren traži grobnicu jednog starog, moćnog Sita, a da bi se grobnica otvorila potrebna su dva ključa. Jedan od tih ključeva je kod Luka Skajvokera (Luke Skywalker), a drugi je kod Rej, koja je po ovoj glasini ćerka Hana i Leie. Teško je reći.

Ovo su bila neka moja razmišljanja kako bi mogao da teče početak Epizode VII. Šta vi mislite o ovakvom početku filma ili kako bi ste vi voleli da on teče, naravno, napišite u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s