Rebels – Vision of Hope (S01E11)

Pred vama je recenzija jedanaeste epizode Rebels TV serije, koja nosi naziv Vision of Hope. Epizoda je premijerno emitovana 2. februara u SAD, mada, po običaju epizoda se nešto ranije mogla gledati preko DisneyXD aplikacije.

Epizoda počinje na Lotalu (Lothal) gde Ezra ima trening u korišćenju svetlosne sablje. Međutim tokom trening on dobija vizije, za koje misli da pokazuju budućnost. Nakon treninga, ekipa dobija skrivenu poruku od senatora u izgnanstvu Gala Trejvisa (Gall Trayvis) – kojeg smo prvi put videli u epizodi Rise of the Old Masters – a koji je  zatražio sastanak sa njima. Posle toga, Ezra se sastaje sa svojim drugom Zerom Lionisom (Zare Leonis) koji je kadet u Imperijalnoj Akademiji, da bi saznao da li će Imperija tokom sastanaka sa Trejvisom napraviti zasedu. Iako je Zer rekao da će biti velike vojne aktivnosti za vreme sastanka, Kejnan i družina ipak odlučuju da se nađu sa pobunjeničkim senatorom, ali Gal Trejvis nije onakav kakvim se predstavlja.

Vision of Hope je počela dosta blago i delovalo je kao da će ova epizoda da bude još jedna „avanturica“. Međutim, što je više odmicala, ova epizoda je postajala sve bolja, a trenutak kada Gal Trejvis otkrije za koga zapravo radi je definitivno bio vrhunac epizode. U istoj toj sceni bilo je lepo videti kako je Hera (Hera Syndulla) pročitala Trejvisa, čime je pokazala da ona nije naivni idealista i samo pilot Gousta (Ghost), mada i dalje znamo veoma malo o njenom liku. Akcione sekvence sa Zebom i Sabin (Sabine Wren) su bile veoma zabavne, pogotovo kada je Zeb sklonio Sabin od talasa eksplozije. Agent Kalus (Kallus) je pokazao određen stepen autonomije u odnosu na Inkvizitora. A bilo je lepo ponovo videti Zera Lionisa, koji se nije pojavljivao još od epizode Breaking Ranks.

Stvar koja mi se sve manje i manje sviđa je ta što se radnja dešava skoro isključivo na samo jednoj planeti – Lotalu. Star Wars univerzum je tako bogat mnogobrojnim i šarenolikim planetama, tako da je prava šteta ne iskoristiti i ne posetiti makar deo njih. Mislim, ne uzimam ovo za neku veliku manu jer ne šteti samoj priči serije, ali bilo bi lepo da upoznamo i posetimo što veći deo galaksije.

Generalno, iako Vision of Hope nije bila savršena i spektakularna, bila je zabavna i sasvim solidna epizoda.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s