Rebels – Idiot’s Array (S01E10)

Pred vama je recenzija desete epizode Rebels TV serije, koja nosi naziv Idiot’s Array. Epizoda je premijerno emitovana 19. januara u SAD, mada, po običaju epizoda se nešto ranije mogla gledati preko DisneyXD aplikacije.

Epizoda počinje na Lotalu (Lothal) gde u jednoj kantini Zeb igra sabak (sabacc) protiv, ni manje ni više nego, Landa Kalrisiana (Lando Calrissian). Lando naravno pobeđuje i osvaja sav Zebov novac ali i Čopera (Chopper), kojeg je Zeb uložio. Posle toga Lando unajmljuje Kejnana (Kanan) i ekipu Gousta (Ghost) za jedan posao o kojem nije odao previše detalja. Landovo prisustvo na Goustu menja dinamiku odnosa između posade broda, a kasnije, Landovi poslovni potezi dovode čitavu ekipu u opasnost.

Definitivno najznačajnija stvar u ovoj epizodi je ta što se u njoj pojavljuje naš omiljeni kockar, biznismen i šarmer – Lando Kalrisian. Lando je posle Darta Vejdera (Darth Vader), Obi-Vana (Obi-Wan Kenobi), C-3PO, R2-D2 i Jode (Yoda) još jedan predstavnik originalne trilogije koji se našao u Rebels TV seriji. Moram da priznam da sam bio pomalo skeptičan prema ideji dovođenju ovolike količine „starih“ likova u seriju, a pogotovo kada je Lando u pitanju, jer jednostavno teško je zameniti samo prisustvo Bili Dija (Billy Dee Wiliams) u sceni nekim kompijuterskim modelom – mada definitivno je super stvar što je Bili Di sinhronizovao svog lika. Srećom, moj skepticizam i nepoverenje – kada je Lando u pitanju – su se pokazali kao neopravdani. Animatori su svoj posao odlično uradili, a Bili Di zvuči kao da ima 30, a ne 80 godina – Lando je ista ona šarmantna bitanga kao iz filmova. Bilo je kul gledati ga kako pravi neočekivane poteze i kako šarmira dame na Goustu.

Nakon nekoliko prošlih epizoda, Idiot’s Array je dosta vedrija, pre svega zahvaljujući Landu, kao i humoru kojeg je bilo dosta, a možda čak i previše. Nemojte da me shvatite pogrešno, nemam ništa protiv humora u seriji, ali on mora da bude pravovremen i ne sme da se trpa na silu, što je na žalost u ovoj epizodi u nekoliko navrata bio slučaj. Scene sa onim prasetom su čisti slapstick, u kojem su jedino mogli da uživaju mlađi od deset godina. Čak šta više, to prase i glavni negativac Azmorigan kao da su izvađeni iz Ewoks crtaća i prekopirani u Rebels.

Sve u svemu, posle nekoliko ozbiljnijih epizoda Idiot’s Array je doneo malo osveženje, te iako je imala nekoliko mana, ova epizoda je generalno bila dobra i zabavna. Zaključak: Lando Kalrisian je Lando Kalrisian nalazio se on u filmu ili na TV-u.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s