Nova Godina, Novi Uspesi, Novi Planovi…

Ušli smo u 2015. godinu, pa je pravo vreme da se osvrnemo u nazad, napravimo presek stanja i vidimo šta je do sada učinjeno i takođe da vidimo šta nas sve očekuje u novoj godini kada je Star Wars i Star Wars Legends Serbia u pitanju.

Kada sam 23. avgusta 2014. napravio ovaj sajt, kao i fejsbuk stranicu, prvobitna ideja je bila da najveći deo sadržaja bude posvećen Legends materijalima. Tako je i bilo. Krajem avgusta i tokom septembra na ovoj internet adresi ste uglavnom mogli pronaći samo recenzije knjiga i stripova iz Legends kontinuiteta. Međutim, Star Wars Legends Serbia je brzo poprimila i informativni karakter, tako da ste ovde, kao i na fejsbuk stranici, mogli pronaći najaktuelnije vesti, glasine, zanimljivosti kao i neke druge Star Wars teme i to na srpskom jeziku. Ti informativni tekstovi su odmah postali najčitaniji i najkomentarisaniji. Pored toga što su ovi tekstovi bili izuzetno popularni, stvar na koju sam najponosniji je ta da su ti informativni tekstovi neretko bili objavljivani pre nego na nekim velikim, američkim Star Wars portalima koji imaju na desetine, pa i stotine hiljada fanova. Iako su vesti i glasine zazueli dobar deo mesta na ovoj stranici, naravno nisam odustao od objavljivanja recenzija Legends knjiga i stripova, a pored njih dobijali ste i recenzije svake epizode Rebels TV serije. Download sekcija se takođe pokazala kao izuzetno popularna, a u njoj možete da pronađete prevedene Star Wars stripove, kao i, od nedavno, kratke priče koje prevodim!

Gledajući statistiku, brojke takođe govore o velikoj posećenosti koja je svakim mesecom sve veća. Do 01.01.2015. Star Wars Legends Serbia je imala preko 3 000 posetilaca, sa preko 5 000 pregleda! Ovakve brojke za neki veliki sajt sa dugogodišnjom tradicijom nisu ništa, ali imajući u vidu da je SWLS usko specijalizovana, zatim da postoji tek nekoliko meseci i da je ovo u suštini jedan skroman projekat, ja ne mogu biti više srećan. Stvar zbog koje sam takođe ponosan je da posetioci ove stranice dolaze, bukvalno, sa svih strana sveta. Naravno, najviše poseta je iz Srbije, ali odmah potom dolaze i Hrvatska i BiH, što mi je veoma drago. Iako u naslovu stranice stoji „Serbia“ to naravno ne znači da je ovaj sajt namenjen isključivo ljudima iz Srbije – na ovoj internet adresi je jedino bitna ljubav prema Star Warsu. Sledeće zemlje iz kojih najviše ima poseta su SAD, Makedonija, Švedska itd. Ima ih još dosta, ali nema potrebe sve ih navoditi.

To je bila 2014. Ajde da vidimo šta nas čeka 2015. godine.

Malo je reći da će ova godina biti samo uzbudljiva kada je Star Wars u pitanju. Najveća stvar je definitivno to što ćemo dobiti Epizodu VII, zatim Marvel će da krene da objavljuje svoje Star Wars stripove, stižu nam nove tri knjige, Rebels će da završi svoju prvu i otpočne drugu sezonu, a najverovatnije da nam pred kraj godine stiže i Battlefront video igra. Ono što je bitno za napomenuti je da ćete za sve ovo nabrojano dobiti recenzije na Star Wars Legends Serbia! Pored toga, imaćete priliku, naravno, da i dalje čitate nove recenzije Legends stripova i knjiga, vesti i glasine će biti brze i aktuelne, a očekuje vas još dosta zanimljivosti, TOP lista i prevedenih kratkih priča. Takođe, na proleće se u Anahajmu održava Star Wars Celebration, što ću pokušati uživo da prenosim.

Hmm, ček, ček, hteo sam još nešto da najavima, ali šta?! Da! Setio sam se!

Vaše reakcije na prevedene kratke priče su, blago rečeno, sjajne, pa sam se stoga odlučio na naredni korak u prevođenju Star Wars materijala. Kao što možete videti sa slike, u pitanju je knjiga Book of Sith (Knjiga Sita)! Imajući u vidu da treba da se prevede tona teksta, zatim da se obrade gomile slika, a sve to uz moje obaveze, nemoguće je reći kada će tačno ovaj projekat biti završen. Jedino što je sigurno je da će ova knjiga biti prevedena i da ćete imati priliku da je čitate – nadam se da će to biti što pre.

To bi bilo to. U 2014. mislim da ste vi, fanovi Star Warsa, dobili jednu veb stranicu kakvu ste zaslužili i kakva je trebala fan zajednici. Star Wars Legends Serbia je, po mom znanju, jedina stranica na internet nebu Srbije koja se isključivo bavi Star Warsom i to na ovaj način. Star Wars vesti i glasine možete pročitati pre nego na bilo kom domaćem portalu. Star Wars recenzija na jednom mestu ne znam da li je ikad bilo u ovolikom broju. Možete da pročitate prevedene Star Wars stripove i kratke priče, ali i gomile zanimljivosti, TOP lista i još dosta toga. Povrh svega, na ovoj internet adresi, kao i SWLS fejsbuk stranici, možete pronaći puno dobronamernih ljudi, koji će sa vama rado popričati o bilo čemu vezanom za Star Wars. 2014. godina je bez sumnje bila sjajna, a 2015. će, u najmanju ruku, biti isto toliko uzbudljiva.

Hvala svima vama što verno pratite i posećujete ovu stranicu, a nadam se i molim Silu da će ove godine biti organizovana Star Wars konvencija u Srbiji, pa bi tamo mogli svi da se vidimo i družimo.

Još jednom, srećna Nova Godina i neka Sila bude sa vama i 2015.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s