Epizoda VII – Nove Glasine

Sinoć su se internetom proširile gomile velikih glasina o likovima Epizode VII, koje su uglavnom potekle sa veb stranice makingstarwars.net. Iako su to za sada samo glasine, one su potencijalni deo zapleta Epizode VII, tako da nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost.

Krenućemo prvo od glasine koja se tiče lika kojeg tumači Dejzi Ridli. Taj lik se inače po mnogim glasinama zove Kira. Elem, prema ovoj glasini Kira najverovatnije nije ćerka Hana Soloa i princeze Leie, već je siroče koje se bavi sakupljanjem starog gvožđa. Naime, Kira živi u kanjonu neke pustinjske planete (nije rečeno da li je to Tatuin) u oborenoj AT-AT hodalici, koju je ona preuredila u svoj dom. „Glavu“ hodalice Kira koristi kao mesto za boravak, dok je „telo“ preuređeno da bude hangar za njen brod koji ona koristi za sakupljanje otpada. Ovu glasinu bi možda mogla da potvrdi ona slika iz pustinje kod Abu Dabija gde se vidi „stopalo“ AT-AT hodalice, mada moje lično mišljenje je i dalje da Dejzi Ridli glumi ćerku Hana i Leie.

Idemo dalje. Sledeća glasina kaže da lik kojeg tumači Maks von Sidou nije nikakav inkvizitor niti imperijalista, kako se to do sada uglavnom smatralo. Prema toj glasini Sidou glumi starca, dovoljno starog da se seća Rata Klonova, koji ima metalnu nogu i veštačko oko, a koji radi na otpadu neke pustinjske planete. Takođe, taj starac je prijatelj sa Kirom, te iako je „izlapeo“ ljudi mu se obraćaju ako žele da kupe ili prodaju „neobične“ predmete. Ova glasina potvrđuje one druge koje kažu da u ruke glavnog protagoniste dospeva misteriozna svetlosna sablja. Naime, lik kojeg tumači Sidou objašnjava Kiri šta je uopšte ta sablja koju ona pronalazi, te joj daje savete za dalje korake, tako da on služi kao pokretač čitavog zapleta. Nemoguće je reći da li je ova glasina istinita ili ne, samo možemo da konstatujemo da se poklapa sa dosta drugih.

I na kraju dolazimo do treće i poslednje glasine, koja je po meni najmanje verovatna od svih do sada, a ona se tiče glavnog negativca Epizode VII. Prema njoj, glavni negativac u filmu će da bude niko drugi do Luka Skajvokera! Ista glasina kaže da je onaj kiborg, za koga se smatralo da je inkvizitor, zapravo Luk Skajvoker! Po meni ova glasina ne da je malo verovatna već je i glupa. Zašto bi Mark Hamil puštao onu bradu ako će mu, sve jedno, lice biti prekriveno onom maskom? Mislim da je i dalje najverovatnije da će Luk Skajvoker u Epizodi VII biti samotnjak i asketa, koji odlučuje da se vrati u priču kada se pojavi neka nova pretnja (Imperija? Inkvizitori?) i počne da uči glavne likove „putevima Sile“.

Naravno, sve ovo je teško proverljivo, tako da ostaje da čekamo 18. decembar sledeće godine. Ali ipak, sve više i više vidimo kako glasine podržavaju jedna drugu, te se počinju pojavljivati šabloni. Kako god, uvek je zanimljivo čitati glasine i diskutovati o njihovoj validnosti.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s