Objavljeni naslovnica i sinopsis knjige Ronin, koja prati Star Wars: Visions

star-wars-visions-novel-cover-39862

Izdavač Del Rey i zvanični Star Wars sajt su prezentovali naslovnicu knjige Ronin, autorke Eme Mieko Kandon.

Knjiga će pratiti jedan od novih projekata koji stižu na striming platformu Disney+, Star Wars: Visions. Kako je rekla autorka, ova knjiga će proširiti priču epizode „The Duel“. Uz objavljenu naslovnicu (gore), dat je i njen sinopsis:

„Misteriozni bivši Sit luta galaksijom u ovoj neverovatnoj Star Wars priči. Knjiga je inspirisana svetom iz animirane antologije Star Wars: Visions.

Džedaji su najlojalnije sluge Imperije. Dve decenije pre, Džedajski klanovi su se sukobili. Zgađeni beskonačnim nasiljem, sekta Džedaja se pobunila, tražeći kontrolu nad svojom sudbinom i da preuzmu moć bez toga da služe bilo kome. Sebe su nazvali Sitovima. Sitska pobuna je ugašena, podlegavši međusobnim borbama i izdajama i nekadašnji rivali su se ujedinili da stvore Imperiju… Ali čak ni Imperija koja živi u miru ne može izbeći nasilje.

Daleko na obodu spoljnog oboda galaksije, jedan bivši Sit luta, praćen svojim vernim droidom i duhom manje civilizovanog vremena. Nosi svetlosnu sablju, ali ne smatra sebe potomkom ni jednog džedajskog klana i nije odan ni jednom gospodaru. Malo se zna o njemu, uključujući njegovo ime, jer nikada ne priča o svojoj prošlosti, niti o onome za čime žali. Čuva svoju istoriju kao i crveni mač uništenja koji mu stoji zakačen za pojas.

Kako u galaksiji nastavlja da se vrti začarani krug nasilja i ometa njegovo izgnanstvo, ulazi u duel sa enigmatskim banditom, koji se predstavlja sa titulom Sita, postaje jasno da koliko god lutao, nikada neće uspeti da pobegne svom starom životu.“

Star Wars: Visions roman, Ronin, stiže 12. oktobra.

Kako vam se dopao ovaj sinopsis, koja očekivanja imate od ove knjige nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s