Kako je Vejder saznao za Eksegol?

Videli smo u Epizodi IX da je Eksegol bio mesto uskrsnuća Palpatina i Sitova, kao mesto gde formirala ogromna flota ubica planeta. Drevna planeta praktično nenaseljena, harana večitim olujama i kišom, poslednje mesto prikladno za život. Ali itekako prikladno za Sitove. Planetom je vladala Tamna strana Sile. Ipak ako je Palpatin znao za nju a kasnije i Kajlo Ren, da li je znao i Vejder?

 

Nastavljamo sa stripovima Darth Vader (2020). Nakon događaja iz prethodnog broja, prilično iscrpljenog Vejdera napadaju Sitovski ubica Oči, kao i droidi pirati koji traže naprednu tehnologiju, verujući da je Imperator u Vejdera stavio neku dosad nepoznatu narednu tehnologiju.

Dart Vejder iako brojčano nadjačan, iz potaje, uz pomoć običnog metalnog šiljka prilično lako ubija četiri droida. Međutim njihov vođa ipak uspeva da ga potkači i da mu otkine jedan deo sa noge. Droid tada shvata da je Vejder napravljen od delova koji su zastareli još pre 30 godina!

Kivni droid se sukobljava sa Očijem, sa namerom da ga ubije, jer smatra da je prevaren. Vejder se pojavljuje niotkuda, spasava Očija, zatim ga onesvešćuje i uzima nazad svoju svetlosnu sablju. Posle toga, naravno, nastupa pokolj dorida. Vejder ih prosto masakrira svetlosnom sabljom i to bez upotrebe Sile.

Nakon okršaja Vejder ispituje svezanog Očija i uspeva da sazna da „wayfinder“ vodi do Eksegola, gde se kriju Palpatinove tajne. Vejder prisiljava Očija da poveže „wayfinder“ sa starim džedajskim lovcem kog je prethodno Mračni Lord popravio, zatim ubacuje Očija u kapsulu i zapućuje se sa svojim zarobljenikom put Eksegola gde ga čekaju nove avanture i nove tajne, kao i novi neprijatelji…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i pridružite se diskusiji na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s