Drevni monolit u kom prebiva Sila!

U Star Wars univerzumu ima mnogo neobičnih lokacija. Postoje mesta u kojima Sila nije prisutna, a postoje mesta u kojima je Sila sveprisutna. Ta mesta su neksusi, čvorišta i izvorišta Sile. Ako je odsustvo Sile „pustinja“ onda su ova druga mesta „okeani Sile“. U njima čak i neko ko nije osteljiv na Silu može raditi neverovatne stvari… A vrlo često je u njima jako teško umreti…

U knjizi Star Wars: Crucible, koja pripada Legendama, Luk, Leja i Han su već u poznim godinama. Luk Skajvoker, kao Veliki Majstor džedajskog reda, je poslao takozvane „vitezove tragače“ u potragu za Mortisom, legendarnim mestom koje su tokom Ratova Klonova posetili Anakin Skajvoker, Asoka Tano i Obi-Van Kenobi, a koje je predstavljalo otelotvorenu ravnotežu Sile.

Ono što je jedan od tih vitezova pronašao nije bio Mortis već nešto drugačije. Ogromni monolit na kome su Kolumi, dvojica braće koja su htela da zagospodare galaksijom, napravili bazu. U monolit se moglo ući samo pomoću nekog ko je osetljiv na Silu. Međutim, kada bi se našli unutra čak i oni koji nisu osteljivi na Silu mogli su postati upravo to.

Luk Skajvoker, Leja Organa Solo i Han Solo ušli su u monolit dok su bili u poteri za dvojicom braće koji su želeli da im monolit omogući da koriste Silu. Unutra su zatekli svet sazdan od senki. Sila je bila izuzetno jaka tamo, ali sirova, neuravnotežena, ni Svetla ni Tamna.

Senke su pokušavale da opsednu sve unutra, kada bi ušle u one koji ne mogu da koriste Sile podarile bi im tu mogućnost i to u velikoj meri. Unutar monolita sve povrede su se brzo izlečivale. Bilo je skoro nemoguće umreti. Ali pošto je Sila bila sirova često su rane bile pogrešno zalečene, pa bi tako neko dobio krljušt umesto kože ili providne membrane.

Smrt je bila moguća samo ako se povrede nanesu direktno putem Sile pa i tada jako teško. Zato je bila bi potreban neverovatan izliv moći i sa Lukove i sa Lejine strane da ubiju dvojicu braće, sagorevši ih pomoću Sile u prah…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s