Šta je projekat „Blackwing“?

U vreme Imperije bilo je mnoštvo tajnih projekata. Kada vam je vrhovni vladar Palpatin, tako nešto je valjda i za očekivati…

U moru tih pseudonaučnih i pseudomagijskih projekata jedan se izdvaja. Jedan projekat koji je mogao unišititi celu galaksiju: Projekat „Blackwing“ .

U knjizi Star Wars: Death Troopers, koja pripada starom kanonu, saznajemo da je „Blackwing“ bio tajni vojni projekat, koji je trebao da omogući da vojnici „funkcionišu“ još neko vreme nakon smrti. Imperijalni naučnici su sintetisali jedinjenje koje je omogućavalo mišićnu aktivnost i nakon kliničke smrti. Kao što možete zamisliti, vojna upotreba je prosto nenadmašiva.

Međutim, sve je krenulo po zlu kada su kanisteri procureli na zvezdanom razaraču koji je prenosio ovo jedinjenje koje je pak čitavu posadu pretvorilo u zombije željne svežeg mesa!

Sve se dodatno zakomplikovalo kada je na ovaj brod nasukan u zabačenim delovima svemira naišla zatvorska barža simpatičnog naziva „Purge“ u kojoj su sasvim slučajno bili i Han Solo i Čubaka.

Čitava posada barže, kao i zatvorenici su takođe bili zaraženi ovim virusom i postali su zombiji, ostavivši jedino naše junake uz zatvorsku doktorku Zaharu Kodi i još par zatvorenika nezaraženim.

Posle mnogo muka i borbe sa ovim zombijima koji su imali sposobnost i da uče iz svojih grešaka Han, Čui, Zahara i jedan zatvorenik su uspeli da pobegnu sa ovog broda smrti u imperijalnom šatlu ostavivši tako ovu zarazu i njene prenosioce nemilosrdnom zaboravu dubokog svemira.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima i na našem Diskord serveru.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s