Kako je Asaž Ventres umrla?

Asaž Ventres je pre svega jedna tragična ličnost. Neko ko je prvo bio rob, kasnije padavan, čiji učitelj je ubijen. Potom učenik gospodara Sita, koji ju je izdao i pokušao da je ubije.  Nakon toga, noćna sestra pre nego što su sve pobijene. Naposletku lovac na ucene. Prilično tužna sudbina. Svi koje je volela umrli su. Zato se i zarekla da će zauvek biti sama, sve dok nije došao Kvinlan Vos…

U knjizi Dark Disciple Asaž i Vos se udružuju da ubiju grofa Dukua. Međutim, krajnje neočekivano, oni se zaljubljuju jedno u drugo. Kada napadnu Dukua, njihov pokušaj propada i Vos biva zarobljen.

Duku ga dugo muči i pokušava da ga slomi. Vos se hrabro drži, međutim, kada Vos sazna da je Asaž ubila njegovog učitelja hladnokrvno, on oprhvan bolom prelazi na Tamnu stranu Sile i čak pokušava da ubije Ventresovu!

Na kraju ga džedaji spašavaju i on ipak nekako uspeva da se vrati iz zagrljaja Tamne strane. Nakon probnog perioda, džedajsko veće mu poverava još jednu šansu da ubije Dukua. On pronalazi Asaž koju i dalje voli, izvinjava joj se i ubeđuje je da će nakon ubistva Dukua, napustiti džedajski red i da će njih dvoje biti zajedno.

Asaž odlučuje da ga prati i u ovoj misiji. Nakon borbe sa Dukuom, Vos ima priliku da ga ubije, ali ga ostavlja u životu nadajući se da će ga Duku odvesti do Sidijusa i da će moći obojicu da ih eliminiše.

Anakin i Obi-Van koji su ga pratili ne znaju za ovaj plan i misle da ih je Vos izdao, te progone njega, Dukua i Ventres. U poteri Duku biva ranjen i dok Vos ubeđuje Asaž da sve ovo radi sa razlogom, ona predoseća nešto strašno i pomoću Sile odbacuje Kvinlana daleko od sebe, tren pre nego što je pogađaju munje od Sile ispaljene iz Dukuovih prstiju.

Pošto je Asaž na samrti Vos, pun gneva, kreće da ubije Dukua, što ovaj i želi. Međutim, poslednjim atomima snage Ventres ga dozove, vrativši ga tako još jednom sa mračnog puta. Dok ona umire na Vosovim rukama, Duku uspeva da pobegne.

Obi-Van i Anakin vraćaju Vosa na Korusant, gde ga džedajsko veće stavlja na još jedan probni period. Nakon toga, Vos i Obi-Van odlaze na Datomir da sahrane Asaž zajedno sa njenim istrebljenim noćnim sestrama…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s