Tarkinovo detinjstvo!

Svi znamo Tarkina kao zrelog čoveka, aristokratskog držanja koji čini sve da bi pobedio i prosto ne preza ni od čega. Hladan, nemilosrdan, proračunat. Vojni genije. Neko na koga je čak i Vejder gledao sa poštovanjem. Međutim, sve ima svoj početak… Da li je Tarkin oduvek bio takav? Kakvo mu je bilo detinjstvo? Šta ga je oblikovalo u čoveka kakav je postao?

U knjizi Tarkin saznajemo da je Vilhuf Tarkin potomak duge i ponosen loze Tarkina sa Eriadua. Iako je njegova porodica bila izuzetno bogata, mali Tarkin nije imao neko povlašćeno detinjstvo. Stalno je morao da sluša raznorazne pridike i predavanja od oba svoja roditelja koje su često pratili i neki teško objašnjivi postupci.

Ipak, neverovatna činjenica je to da je Tarkin od vrlo ranog doba svog života provodio leta sa svojim deda-ujakom, Džovom, na Karion platou – nedirnutim delom prirode i divljine. Ovde je mali Vilhuf, na krajnje surov način, morao da nauči da lovi i da preživljava u prirodi.

Pod vođstvom Džove i njegove ekipe, Vilhuf je svako leto provodio tamo, lovio, ubijao, maskirao se, proučavao predatore, a vrlo često i bio krvav, ranjen, bolestan i u groznici.

Ipak ono što ga najviše oblikovalo bio je njegov poslednji ispit. Njegov obred inicijacije u Tarkina. Koji se mogao završiti samo na dva načina. Pobedom ili smrću.

Tarkin je morao da provede ceo jedan dan, naoružan samo kopljem, na visokoj steni oko koje su živeli vermoci, opaki majmunoliki predatori i najopasnije životinje na Eriaduu.

Pre dana svog konačnog ispita, Tarkin ih je proučavao i jasno uočio ko je vođa, a ko želi da bude vođa. Takin je čak dopuštao izazivaču, koga je nazvao Senka, da ga vidi. Potom je isprobavao koliko može da se približi njemu i njegovim drugovima.

Kada je dan ispita došao, Tarkin se u ranu zoru uzverao na visoku stenu i mirno seo. Vođa Vermoka, koga je Tarkin nazvao Lord, dao se u žestoke pokušaje da se dokopa Tarkina i da ga ubije. Međutim, upravo taj trenutak je Senka iskoristio za napad i poslao svoje drugove da ubiju Lorda. Međutim Senkina pobeda ne traje dugo, jer Tarkin jednim preciznim, mirnim hicem probada kopljem Senku i ubija ga. Ostavši bez dvojice vođa za kratko vreme, vermoci gube svaki privid organizacije i samo se prostiru po zemlji. Dok Tarkin prolazi kroz njih i odlazi hrabro u svoj novi život, u život koji će biti sve samo ne običan, u život pun uspeha, pobeda i moći, vermoci se ne usuđuju ni da podignu glavu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s