Objavljen sinopsis knjige Resistance: Reborn!

naslovnica star wars knjige resistance reborn

Kada je u maju ove godine predstavljen izdavački program Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker, čije će nas knjige, slikovnice i stripovi uvesti u priču Epizode IX, jedan od naslova koji nam je veoma privukao pažnju je Resistance Reborn. U toj inicijalnoj najavi je za ovu knjigu rečeno samo da će njena priča pratiti generala Leju, Rej, Fina i Poa koji pokušavaju da obnove Otpor nakon poraza u bici na Krejtu. Ipak sada smo na veb stranici Penguin Random House-a dobili kompletan sinopsis koji ide ovako:

U ovom ključnom prednastavku filma Star Wars: Uspon Skajvokera, heroji Otpora – Po Dameron, general Leja Organa, Rej i Fin – moraju da se bore kako bi se izvukli sa ivice propasti.

Otpor je razrušen. Nakon njihovog bolnog bega sa Krejta, ono što je nekad bila armija je sada svedeno na šačicu ranjenih heroja. Fin, Po, Rej, Rouz, Čubaka, Leja Organa – njihova imena su slavna na potlačenim planetama za koje se oni bore da ih oslobode. Međutim, njihova slavna imena mogu samo donekle da im pomognu, a Lejin poslednji očajnički poziv za pomoć je ostao bez odgovora.

Od džungli Rajlota pa do brodogradilišta Korelije senka Prvog Reda pada na sve, a oni sa dovoljno hrabrosti koji su spremni da se suprotstave ovoj tami su previše raštrkani i izolovani. Ako želi da nadu održi živom, Otpor mora da pođe na putovanje po galaksiji kako bi pronašao nove vođe – uključujući i one koji su, u neka davna vremena, pomogli mladoj pobuni da zbaci Imperiju. Bitke će se voditi, savezi će se sklapati, a Otpor će biti ponovo rođen.

Datum izlaska ove knjige je pomeren sa 12.11. na 05.11. Resistance Reborn je Rebeki Roanhors prva Star Wars knjiga.

Šta mislite o opisu i da li se radujete ovoj knjizi, napišite nam u komentarima.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s