Kako je Tarkin pogubio sve tobdžije na Zvezdi smrti?

Veliki mof Tarkin je svakako bio jedan od najnemilosrdnijih ljudi u galaksiji i neko ko je posle Vejdera ulivao najviše straha u neprijatelje Imprerije. Iako je bio poznat kao izuzetan taktičar i brilijantan vojni vođa, Tarkina su se neretko plašili i sopstveni vojnici prema kojima je vrlo često znao da bude okrutan…

U stripu Star Wars: Age Of Rebellion: Grand Moff Tarkin, Tarkin je već vrhovni zapovednik Zvezde smrti. On je kao prvu planetu koju će potpuno uništiti izabrao Rango Tan. Međutim usled priprema za paljenje dolazi do greške nekog od tobdžija (kojih ima 168!) i napad je morao da se obustavi. Tarkin nakon toga zahteva da vidi sve tobdžije i upozorava ih kako je njihov jedini posao da pucaju kad im se naredi i ako nisu u stanju da ga obavljaju da se jave za prekomandu.

Kasnije Zvezda smrti uspešno uništava Alderan i Tarkin još jednom poziva sve tobdžije. Ovaj put im saopštava da su im instalirani tragači u šlemove i da su oni pokazali da je svaki od njih oklevao u ključnim trenucima. Glavni tobdžija mu odgovara da su oni ipak obavili svoj posao i pita Tarkina kako bi se on osećao da je morao da uništi svoju rodnu planetu?

Tarkin odgovara da bi obavio svoju dužnost i to sa zadovoljstvom, nakon čega zatvara sve tovdžije u vazdušnu komoru i izbacuje ih u hladni, mračni svemir….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s