Kako je Vejder izmasakrirao ceo bataljon pobunjenika?

Dart Vejder je bio strah i trepet za pobunjenike. Nemilosrdno ih je lovio, ispitivao, mučio i ubijao.

Budući da je bio drugo najmoćnije biće u galaksiji, lako je mogao izaći na kraj sa bilo kojim brojem pobunjenika. Nagoveštaj njegovih sposobnosti imali sm prilike da vidimo na kraju filma Rogue One zahvaljujući onoj, sada već čuvenoj, sceni u hodniku… Ali da li ste znali da je jednom Vejder uništio ceo bataljon pobunjenika zajedno sa tenkovima?

Image result for vader down

U stripovima krosovera Vader Down, čija se radnja odigrava između Epizoda IV i V, Vejder je na misiji da pronađe Luka. Zahvaljujući Bobi Fetu on zna da se mladi pilot koji je uništio Zvezdu Smrti preziva Skajvoker. U svojoj potrazi Vejder dolazi do planete Vrogas Vas gde zatiče masivnu pobunjeničku flotu.

U borbi on i Luk se sudare svojim brodovima i zajedno bivaju srušeni na samu planetu. Tamo Vejdera opkoljava ceo bataljon pobunjenika zajedno sa tenkovima. Pobunjenici traže od Vejdera da preda svoje oružje i saopštavaju mu da je okružen. Vejder upali svoju svetlosni sablju i prezrivo im odgovara da je okružen samo strahom i mrtvim ljudima. Odmah nakon toga zahvaljujući Sili aktivira granate koje pobunjenici nose sa sobom i u vrtlogu Sile i precizne upotrebe svetlosne sablje masakrira ceo bataljon pobunjenika ne ostavljajući nikog u životu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s