Manja konkurencija za Epizodu IX na blagajnama

Kako piše Forbes u svojim predviđanjima za stanje na bioskopskim blagajnama u 2019., zbog pomeranja nastavka serijala Wonder Woman, sledećeg filma o Džejmsu Bondu i pomeranja Smrti na Nilu, okruženje i konkurencija Epizode IX na blagajnama se razredilo.

U suštini, kada se pojavi, Epizoda IX neće imati ni jedan ozbiljniji blokbaster sa kojim će se takmičiti. Neočekivani rival može biti Džumandži 3 koji izlazi nedelju dana ranije, Cats (sa idejom da ponovi uspeh Greatest Showman-a) i novembarski izlazak Frozen 2. Ali sve u svemu, Epizoda IX ima mnogo čistiji put od svih filmova osim Buđenja Sile.

Kroz istoriju treći Star Wars film u trilogiji bude bolji od drugog na blagajnama, ali zaostaje za prvim. Ako to bude slučaj sa Epizodom IX, može se očekivati prihod u rasponu od 700 do 800 miliona dolara na tlu Amerike. Moguće je da se desi da Epizoda IX bude čak i bolja od proseka trećih nastavaka Star Wars sage jer će biti reklamirana kao kraj sage o Skajvokerima, jer može da dovuče u bioskop i ne toliko involvirane Star Wars fanove. Čak i da Džumandži ponovi uspeh svog prethodnika, ostatak konkurencije neće moći da napravi preveliku „štetu“.

Za poslednje vesti o Epizodi IX posetite našu sekciju posvećenu Novoj trilogiji i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s