Kako je Sidijus jednom prilikom ubio 50 stormtrupera?!

Dart Sidijus je bio jedan od najmoćnijih sitova ikada. To što je bio učenik legendarnog Darta Plegisa je samo po sebi veliko dostignuće i čast, ali on je kasnije zavladao čitavom galaksijom i vladao njome gvozdenom pesnicom. Pre i tokom svoje vladavine više puta je demonstrirao svu svoju moć na razne načine, a neki od njih su bili krajnje spektakularni…

U stripovima Star Wars Empire (u Betrayal arku) koji pripadaju Legendama imamo prilično upečatljiv opis Sidijusove moći. Kada je mof Kadir, u pokušaju puča, upao u Sidijusovu prestonu dvoranu sa skoro pedeset stormtrupera namernih da ubiju imperatora, Sidijus im je odgovorio samo s prezrivim osmehom.

U tom trenutku Sidijusovi čuvari izlaze na videlo i započinju borbu sa stormtruperima. Za to vreme Sidijus mirno sebi sipa piće kao da se oko njega ne dešava ništa neobično. U jednom trenutku hitac iz blastera pogađa Sidijusovo piće. Pošto se to dogodilo Sidijus ispaljuje snažne munje od Sile i ubija sve u prostoriji odjednom. Sidijus ostavlja mof Kadira u životu još neko vreme ali na kraju i njega potpuno spaljuje munjama od Sile.

Očigledno nije pametno ometati Sidijusa dok uživa u piću, zar ne?

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s