Šta se desilo neposredno nakon uništenja Starkiler baze?

Buđenje Sile se završava uništenjem Starkiler baze, što predstavlja veliku pobedu Otpora. Međutim na samom početku Poslednjih džedaja vidimo da su svi pobunjenici ukrcani u svemirske brodove i u bekstvu. Kako se to dogodilo?

Image result for rebels space star wars last jedi

U stripu Poe Dameron broj 28, koji se direktno nastavlja na događaje opisane u Poslednjim džedajima, na Milenijumskom sokolu Po objašnjava Finu kako je došlo do toga da je ceo Otpor u bekstvu. Neposredno nakon uništenja Starkiler baze C-3PO upozorava pobunjenike na njihovoj bazi na D´Karu da se Prvi red približava planeti sa velikom vatrenom moći. Na pitanje admirala Stature kako je moguće da su se tako brzo regrupisali admiral Akbar odgovara kontrapitanjem: „Zar je bitno?“ Nakon toga je doneta odluka da se ceo Otpor evakuiše sa planete.

Uz to, taman kada je počela evakuacija, na D’Kar stižu i Zej Versio i Šriv Šurgav koji donose informacije koje su ukrali sa ratne krstarice Prvog reda. Među tim informacijama su bili šematski prikazi drednota i podaci o obimu, rasporedu i vatrenoj moći flote Prvog reda. Te informacije su otkrile da je Prvi red odmah po uništenju Hosnijana krenuo u „blickrig“.

Mada se može smatrati lenjim pisanjem izostavljanje objašnjenja kako se Prvi red tako brzo regrupisao nakon gubitka cele planete, sada nam je bar jasno zašto je ceo Otpor u bekstvu…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s