Kako je jedan džedaj sproveo Naređenje 66?

Naređenje 66 je podrazumevalo da se klonovi okrenu protiv džedaja i likvidiraju ih. Bio je to Sidijusov majstorski potez kojim je eliminisao skoro sve džedaje u galaksiji. Klonovi su bili tako „programirani“ da su morali da sprovedu ovaj protokol bez obzira na sve.

Ali, da li ste znali da je ovo naređenje dao i jedan džedaj?!

Image result for ferren barr star wars

U strip serijalu Darth Vader koji izlazi od 2017. godine imamo priliku da upoznamo preživelog džedaja Ferena Bara koji se nalazi na Mon Kali kao savetnik kralja Li Čara. On savetuje kralja da se suprotstavi Imperiji. Paralelno sa tim,  Vejder i njegovi inkvizitori traže Bara. Vejder na Tarkinov zahtev napušta ovu potragu da bi zarobio kralja Li Čara, ostavljajući inkvizitorima da pronađu i eliminišu Bara.

Kada inkvizitori sa grupom mladih klonova, koji su tada još uvek osovina imperijalne vojske, okruže Bara, on im objašnjava da je opsežno izučavao ulogu klonova u padu džedaja kao i to da su i inkvizitori nekada bili džedaji. Zatim koristeći džedajski umni trik izdaje naređenje 66. Klonovi iz pratnje inkvizitora momentalno otvaraju vatru na njih dok im Bar podsmešljivo objašnjava da su za klonove i njihovo programiranje oni i dalje džedaji.

Deseti Brat umire odmah pod baražom klonovske paljbe, dok u povlačenju Šesti Brat odseca nogu Devetoj Sestri da bi sebi kupio više vremena za beg…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s