Šta je Obi-Van radio na Tatuinu 20 godina?

Obi-Van Kenobi je proveo otprilike 20 godina na Tatuinu. Dvadeset godina od pada džedaja pa do vremena kada je počeo da trenira Luka Skajvokera. Sam na peščanoj planeti, prilično gruboj i neugodnoj za život. To je dosta vremena za bilo kog da provede skrivajući se, bez prijatelja, bez sagovornika, sam sa tračkom nade da će u budućnosti biti bolje.

Da li ste se ikada zapitali u čemu je Obi-Vanu prolazilo vreme svih tih silnih godina?

Marvelovi stripovi Star Wars broj 7 i 15 (broj 7 imamo u našoj Download sekciji) nam daju neke informacije šta je Obi-Van radio na Tatuinu. Nakon što je ostavio Luka kod Ovena i Beru, Kenobi je lutao planetom, posećivao gradove, trudio se da sakupi što je više moguće informacija o svojoj novoj planeti. Kada bi video neki sukob svim svojim bićem se opirao porivu da se umeša.

Našao je napuštenu kuću koja nije bila ni preblizu ni predaleko od Luka, kako bi mogao da motri na njega. Vreme je provodio u meditaciji i boreći se porivom da poludi. Često je razgovarao sa svojim starim učiteljem Kvaj-Gon Džinom koji se manifestovao putem Sile.

Pošto nije imao mnogo novaca sklopio je dogovor sa klanom Džava da ih štiti od Tuskena u zamenu za potrepštine. U tim borbama nije koristio svoju svetlosnu sablju, već metalne šipke. Tako je održavao svoje telo i svoje veštine na najvećem mogućem nivou.

Neprekidno je motrio na Luka i čuvao ga od nevolja. Uprkos protivljenju Ovena „stari Ben“ je stalno pratio dečaka i više puta mu spasio život.

Tako je Kenobi provodio svoje dane na Tatuinu u meditaciji, oprezu, borbi, vežbi, čuvanju poslednje nade galaksije. Tih 20 godina se Obi-Van spremao i strpljivo čekao trenutak kada će početi da trenira Luka, kada će Imperija pasti a džedaji se vratiti. Strpljivo je čekao svoj trenutak i na kraju ga je dočekao.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s