EA vraća mikrotransakcije u Battlefront II!

Kada je Star Wars: Battlefront II izašao pre neka četri meseca oko njega se, blago rečeno, digla velika frka. Sama igra je sasvim solidna, ali način na koji je EA hteo da se okoristi je u najmanju ruku bio bezobrazan. Naime, EA je pokušao da primora igrače da (za prave pare) kupuju „loot crate-ove“ kako bi oni u njima (na sreću) mogli da dobiju „zvezdane kartice“, oružja i ostale stvari koje mogu direktno da utiču na učinak u igri, a pored toga sama količina i retkost kartica koje imate za određenu klasu ili heroja je direktno određivala na kom ste nivou sa tim likom ili klasom.

Dakle, kupovina „loot crate-ova“ i sreća pri otvaranju istih je direktno uticala na progresiju i učinak igrača u igri. Javnost i igrači su ovakvu postavku stvari, malte ne, dočekali sa gađenjem i bojkotom, te su procene da je prodaja Battlefronta II za milion kopija manja od očekivane a deonice EA-a su na berzi pale za preko milijardu američkih dolara. Zbog svega toga, počele su da kruže glasine koje kažu da Disney razmatra da EA-u oduzme licencu za izradu Star Wars video igara i dâ je Ubisoftu ili ActivisionuEA je odmah po izlasku igre zbog ovakvih reakcija ugasio mikrotransakcije, ali je rečeno da će se one u nekom trenutku vratiti. E pa, taj trenutak je došao.

Naime, u zvaničnom saopštenju EA-a stoji da mikrotransakcije i promene sistema progresije stupaju na snagu od 21.03.2018. Za razliku od prvobitnog plana funkcionisanja mikrotransakcija, sada u „loot crate-ovima“ neće biti ničega što može da utiče na gameplay, već će u njima biti isključivo kozmetičke stvari, emoteovi, krediti, a od 4. meseca biće dostupna in-game prodavnica u kojoj će se direktno moći kupovati skinovi, vanzemaljske rase za vaše vojnike i slično.

Što se tiče same progresije, ona će sada biti linearna. Dakle, igranjem sa određenom klasom, herojem ili brodom skupljate XP poene za datu klasu, heroja ili brod. Kada ih sakupite dovoljno dobijate novi nivo i sa njim jedan „skill“ poen koji možete da potrošite na kupovinu novih ili unapređivanje „zvezdanih kartica“ koje već imate. To će biti jedini način kako da dođete do kartica i one više neće biti dostupne u „loot crate-ovima“. Sve kartice koje ste dobili do sada vam ostaju!

Pored toga, rečeno je da nam u narednim mesecima stiže nekoliko potpuno novih modova. I dalje nema reči kada stiže sledeći DLC, koji bi prema glasinama trebao da donese heroje i mape iz prikvel ere.

Za poslednje vesti o Battlefrontu II posetite našu sekciju posvećenu Star Wars igrama i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s