Zašto stormtruperi loše nišane?

U originalnoj trilogiji stormtruperi jednostavno ne mogu da pogode ništa u šta pucaju. Opremljeni su boljim oružjem, boljim oklopom od naših junaka, brojniji su od njih ali nekako uvek uspeju da ih promaše. Zašto?

Prvi stormtruperi bili su klonovi, i to klonovi najtalentovanijeg lovca na ucenjene glave, čoveka koji je ubijao čak i džedaje, Džanga Feta. Prošli su rigoroznu obuku na Kaminu, koja je u kombinaciji sa Džangovom genetikom učinila od njih zastrašujuću silu. Na kraju krajeva to je sila koja je u Ratovima Klonova uništila bezbroj najboljih ratnih droida, a na kraju zbrisala i ceo džedajski red. Najbolji među njima bili su deo 501. legije koja je služila pod Anakinom Skajvokerom a kasnije pod Dart Vejderom i za vreme Imperije je bila poznata kao „Vejderova pesnica“. 501. je sprovela neke od najtežih i najspektakularnijih misija kako u Ratovima Klonova, tako i za vreme Imperije. Takvi su bili prvi stormtruperi.

Problem je što klonovi ubrzano stare, tako da je do događaja iz Nove nade većina klonova bila mrtva. Sidijus nije nastavio proces kloniranja već je stormtrupere regrutovao iz građanstva. Pri toj regrutaciji nije obraćao pažnju na kvalitet i sposobnosti ljudi koje regrutuje, već je mislio samo na njihovu brojnost. Tako da i pored bolje opreme i oružja njihova obuka nije bila na nivou one koju su klonovi imali na Kaminu, niti su njihove predispozicije bile na nivou onih koje su imali klonovi Džanga Feta.

Ipak i pored svega ovoga, trebalo je bar da slučajno nešto pogode…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s