Džon Vilijams nakon Epizode IX neće raditi muziku za Star Wars filmove!

Muzika koju je komponovao Džon Vilijams je bez ikakve dileme ključan deo identiteta franšize Zvezdanih ratova. Vest da će Maestro raditi muziku za Epizode VII i VIII fanovi su dočekali sa oduševljenjem, a iako su mišljenja oko ta dva filma podeljena, ista stvar nije i sa Vilijamsovom muzikom koju ljudi smatraju jednim od boljih aspekata nove trilogije.

Maestro će, sasvim očekivano, komponovati muziku i za deveto poglavlje sage, ali nakon toga, Vilijams izgleda neće raditi ni na jednom novom Star Wars filmu. Naime, u intervjuu za radio KUSC, Vilijams je dao poprilično jasne indicije da će Epizoda IX biti njegov poslednji Star Wars film. Evo šta je rekao:

Džej Džej Abrams trenutno priprema Epizodu IX koju ću za njega raditi nadam se sledeće godine. Ona će završiti serijal od devet filmova, što je za mene sasvim dosta. Disney će otići dalje i verovatno će nastaviti da prave Star Wars [filmove] decenijama. Tako da, mislim da je sve to u redu.

Pored toga, Vilijams se dotakao svog omiljenog lika nove trilogije – Rej – i dao svoje mišljenje o otkriću o njenim roditeljima koje smo dobili u Epizodi VIII. Naime, kada je novinar KUSC-a rekao da ne veruje u Kajlovu verziju priče – da su oni bili niko i ništa i da su je prodali za piće – Vilijams se složio i dodao:

Ni ja ne verujem u tu priču. Rej igra, naravno, Dejzi Ridli koju sam tako voleo u Buđenju Sile. A prošle godine kada me je nazvala Keti Kenedi i pitala: „Da li želiš da radiš muziku za Poslednje džedaje?“ , pitao sam je: „Da li će Dejzi igrati u filmu?“ i kada mi je rekla da, tek sam tad pristao.

To bi bilo to. Vaše reakcije i mišljenja ko bi mogao da bude Vilijamsov naslednik nam ostavite u komentarima.

Za poslednje Star Wars vesti pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s