Kako se primenjuje „Force choke“?

„Force choke“ je moć koju primenjuju uglavnom korisnici Tmane strane Sile. Izuzetno je okrutna i kao takva postala je zaštitni znak pojedinih Gospodara Sita, a ponajviše Darta Vejdera. Vejder je vrlo često upotrebljavao „Force choke“ bilo da ubije, bilo da muči ili zastraši svoje žrtve. Ali kako tačno ova moć funkcioniše?

Dakle, „Force choke“ je u stvari upotreba Sile da se telekinetički izvrši pritisak na dušnik i prekine dotok vazduha i krvi u pluća, odnosno mozak žrtve – isto kao kad rukama stežete vrat nekog i gušite ga. Zato korisnici ove moći obično prave pokret rukom kao da guše nekog, jer im je tako lakše da Silom „stegnu“ dušnik. Istovremeno žrtva se može i odići u vazduh tako da nogama ne dodiruje zemlju. Ova moć je vrlo dobra bilo za egzekuciju i mučenje i kao takva bila je jedna od Vejderovih omiljenih.

Nije tačno poznata razdaljina sa koje se može upotrebiti „Force choke“, mada se smatra da ona zavisi od snage u Sili onog ko je upotrebljava. Ipak zabeležene su upotrebe sa vrlo velikih razdaljina. Tako je, na primer, Sidijus tokom Ratova Klonova primenio „Force choke“ na grofu Dukuu iako su bili na planetama koje su svetlosnim godinama udaljene jedna od druge!

Dakle to je vrlo okrutna moć koja je nemalim delom učinila da Dart Vejder postane ono što jeste, strah i trepet širom galaksije…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s