Kako je Imperija objasnila nestanak Anakina Skajvokera posle Naređenja 66?

Anakin Skajvoker, jedan od najmoćnijih džedaja sa potencijalom da postane najmoćnije biće u galaksiji. Veteran Ratova Klonova, prekaljeni general koji je zapovedao legendarnom 501. legijom i jedan od najboljih, a možda i najbolji pilot u galaksiji. I po Obi-Vanu: dobar prijatelj.

Posle Naređenja 66 njega više nije bilo. Anakin je nestao, a pojavio se Dart Vejder. Zlosutan, moćan, više mašina nego čovek. Ipak svega nekolicina je znala da je Dart Vejder u stvari Anakin Skajvoker. Imperija je morala nekako da opravda nestanak tako moćnog džedaja. Rekli su da je Anakin umro. Ipak heroj Ratova Klonova je morao da ima odgovarajuću smrt, zar ne?

U knjizi Luke Skywalker and the Shadows of Mindor koju je napisao Metju Stover i koja pripada Legendama, nalazi se priča o Anakinovoj smrti koja je opšte prihvaćena širom galaksije.

Po toj priči Anakin je bio poslednji džedaj u džedajskom hramu za vreme pokolja mališana. On je hrabro poginuo braneći mališane od Darta Vejdera i njegovih ljudi. On je poslednji pao od svih džedaja, hrabro braneći one slabije od sebe. Tako, on nije bio samo najbolji među džedajima, već i poslednji.

Prikladan kraj za velikog Anakina Skajvokera, Izabranog, heroja Ratova Klonova, najboljeg pilota u galaksiji i dobrog prijatelja. Samo što nije bilo baš tako….

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s