Kako se zove Lukova nova moć?

U Poslednjim džedajima videli smo kako je Luk korusteći Silu projektovao sebe preko pola galaksije, poljubio Leju, dao joj Hanove kockice iz Milenijumskog Sokola i upustio se u dvoboj sa Kajlom. Svo to vreme je u stvaru bio na Ak-Tuu i meditirao, lebdeći iznad stene.

Bilo je, naravno, naznaka da Luk nije u stvari na Krejtu. Na primer: izgledao je dosta mlađe, imao je Anakinovu plavu svetlosnu sablju i njegovi koraci nisu pomerali so sa crvene zemlje ispod. Tako nešto, do sada, nismo imali prilike da vidimo u filmovima.

Image result for luke skywalker the last jedi

Prema knjizi Jedi Path (koja pripada starom kanonu) ova moć „kopiranja“ samog sebe zove se „Dvojnik“ ili „Similfuturus“. Ona omogućava džedaju da stvori savršenu kopiju sebe ili neke druge osobe ili objekta.

Oni koji usavrše ovu moć mogu prizvati istovetne prikaze samog sebe ili nekog drugog. Moguće je stvoriti i prikaze raznih predmeta. Može poslužiti da obmane neprijatelja da pomisli kako ga napada znatno veća vojska nego što u stvari jeste. Da bi se usavršila ova moć potrebne su godine treninga i nemalo poznavanje Sile.

To bi bilo to. Nadam se da vam se sviđa objašnjenje i uveren sam da nam sa budućim filmovima tek predstoji otkrivanje novih moći i na svetloj i na tamnoj strani Sile.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s