Šta se desilo sa kapetanom Panakom nakon Epizode I?

Svi se sećamo Kvarša Panake, kapetana u vojsci Nabua i šefa obezbeđenja kraljice Amidale u Epizodi I. Ipak, Panaka se nakon toga nije pojavljivao u ostatku prikvela, te se mnogi pitaj šta se desilo sa njim. Ako vas to pitanje muči, ne brinite! Kao i uvek, HoloNet vam donosi odgovore!

Panaka je bio šef obezbeđenja kraljice Amidale tokom trajanja oba njena mandata na toj funkciji. Nakon toga, Amidala je postala republički senator i tu je dobila novog šefa obezbeđenja: kapetana Gregara Tajfua, koji je inače Panakin nećak, a kog smo videli u Epizodama II i III. Ali, šta je bilo sa Panakom.

Pa, kako nam kaže knjiga Leia, Princess of Alderaan koju smo pročitali, Kvarš Panaka je ostao u službi bezbednosnih snaga Nabua i nastavio je da služi kao šef obezbeđenja narednih kraljica te planete. Međutim, kada se desio pad Republike i kada je stvorena Galaktička Imperija, Panaka, kao okoreli patriota, je stao na stranu Palpatina, kog je on smatrao ponosom Nabua. Videvši Panakinu lojalnost Palpatin je Kvaršu dao titulu mofa i guvernera Čomel sektora (u kom se nalaze Nabu i okolne planete).

Panaka je ostao na toj funkciji sve do 3 godine pred Bitku za Javin, kada je poginuo u eksploziji bombe na njegovoj vikendici na Onoamu, jednom od meseca Nabua. Atentat su izvršili ekstremisti Soa Gerere.

Međutim, svega nekoliko minuta pred eksploziju, Panaki su u goste došle Leja Organa i (tadašnja) kraljica Nabua Dalne. To je Panaki bio prvi put da vidi Leju, a kada ju je video bio je u šoku koliko je ona ličila na „jednu kraljicu kojoj je nekad služio“. Panaka je tu pitao Leju kada je ona tačno rođena, te nakon što mu je odgovorila, mof je „povezao dva i dva“ i shvatio ko je ona zapravo. Dok je ispraćao Leju i Dalne, Panaka je prokomentarisao kako će preneti Imperatoru „kako je Leja posebna“, što je očigledno značilo da je nameravao da javi Palpatinu svoje otkriće, ali je svega par desetina sekundi nakon tog njegova vikendica eksplodirala u lopti plamena, te je tajna ostala neotkrivena.

Ipak šta se desilo zapravo (IRL)? Pa, kako kažu Holivudske priče, glumac koji je tumačio Panaku u Epizodi I, Hju Kvarši, je trebao da reprizira tu ulogu i u narednim Epizodama. Međutim, on je navodno tražio drastično povećanje svoje plate, što producenti naravno nisu dozvolili, te su jednostavno našli novog glumca i napravili novog lika (kapetana Tajfua) za istu ulogu.

To bi bilo to. Šta mislite o ovim detaljima, napišite nam u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s