6 razloga zbog kojih morate da pročitate Catalyst pre nego što pogledate Rogue One

Kao i svi drugi Star Wars fanovi, jedva čekam da gledam Odmetnik-1 u bioskopu ovog decembra. Ostalo je još nešto više od tri nedelje do filma, ali nekad imam osećaj kao da još treba čekati večnost. Srećom, postoji savršeno rešenje koje će nam pomoći da čekanje podnesemo lakše. Knjiga Rogue One: Catalyst Džejmsa Lusina je izašla 15. novembra.

Pisanje knjige su pomogli ne samo saveti ljudi iz Lucasfilm Story grupe, već i saveti od strane snimatelja samog filma Odmetnik-1, koji su osećali da je ovo deo njihove priče koji treba da se ispriča. Ovo je priča o dva čoveka: Galena Ersoa i Orsona Krenika, koje možda budete prepoznali kao likove koje igraju Mads Mikelsen i Ben Mendelson. Otac junakinje Džin Erso je Galen Erso, a ulogu Džin igra glumica Felisiti Džouns. U ovoj knjizi perspektiva je usmerena na njene roditelje i na osobu koja ih upliće u svoju mrežu.

Šta možete očekivati da nađete u stranicama knjige Catalyst? Evo šest razloga zbog kojih će se isplatiti čitanje ove knjige.

1. Poreklo Zvezde Smrti i njenog oružanog programa. Knjiga Catalyst vas vodi kroz planiranje i poteškoće konstruisanja gigantske borbene stanice i njenog zastrašujućeg naoružanja. Krenik služi kao vodič kroz unutrašnji, tehnički i politički rad Zvezde Smrti.

2. Temelj odnosa između Ersoa i Krenika. Šta se desilo sa ova dva čoveka je srž ove knjige i ona će da pruži ključne informacije o njihovom odnosu u samom filmu.

3. Džinini tata- i mama. U knjizi se takođe dosta pojavljuje Džinina majka, Lira, koja je veoma zanimljiv lik, a njen uticaj će se videti u filmu.

4. Rođenje Džin Erso i njena rana mladost. Saznajte više o odnosu njenih roditelja i o Džininom rođenju pod neobičnim okolnostima, kao i o čudnom okruženju u kojem je provela svoju najraniju mladost.

5. Veliki mof Tarkin. Tarkin se pojavljuje u ovom romanu i on je predstavljen u svom uobičajenom briljantnom i podlom svetlu. Tarkinovi delovi će vam dati predstavu gde stoji Krenik u novoforimarnoj Imperiji.

6. Kako So Gerera poznaje Džin? Pročitajte knjigu i saznajte.

Ovo su razlozi zbog kojih ni jedan fan ne bi trebao da pogleda Odmetnik-1, a da prethodno nije pročitao Catalyst. Čitanje ove knjige će umnogome da poboljša celokupno iskustvo ovog, verovatno fantastičnog filma.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s