Imperija i Pobunjenici Ne Postoje u Novoj Trilogiji

Sa Star Wars Proslave u Anahajmu uprovo je stigla vest da organizacije koje smo u originalnoj trilogiji znali kao „Imperija“ i „Pobuna“ više ne postoje!

U novoj trilogiji, ta nova reformisana Imperija, koja je naslednik one stare, se zove „First Order„, što bi se na srpski moglo prevesti kao „Prvi Red“ ili „Prvi Poredak“ – videćemo kako će ovo rešiti naši prevodioci. Sa druge strane, manje-više svi smo očekivali da nakon bitke kod Endora „Pobuna“ preraste u „Republiku“, medjutim, ta organizacija se sada zove „Resistance„, odnosno na srpskom „Otpor“.

E sad, šta sve ovo znači?

Osim što su vojnici Imperije, pardon, Poretka doživeli kozmetičke izmene, dalo se možda zaključiti iz jučerašnjeg trejlera da je došlo do promena i u samoj strukturi te organizacije – to pre svega govorim zbog novog amblema. Sam naziv „First Order“ meni ima neki nacistički prizvuk – ko zna, možda je „Uber“ neki novi Firer u dalekoj galaksiji (čak se i rimuje). A kada su Pobunjenici, odnosno, Otpor u pitanju, ovo je više iznenadjujuće. Kao što rekoh, očekivalo se da Pobuna preraste u Republiku, a „Otpor“ zvuči kao da nije došlo do napretka ove organizacije, već baš nasuprot – kao da su se povukli u neku ilegalu.

To bi bilo to. Naravno moraćemo da sačekamo film ili neku drugu zvaničnu potvrdu da bi saznali nešto više. Budite i dalje uz Star Wars Legends Serbia, predstoji nam vikend sa još puno zanimljivih Star Wars vesti.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s