Epizoda VII: Tri Velike Glasine

Nakon što je prošle nedelje portal Making Star Wars preneo onu veliku glasinu o smrti jednog od vodećih likova, posle toga je isti portal objavio nekoliko novih, ništa manje značajnijih glasina. Te glasine se tiču početka, kao i kraja filma, te sudbine Luka Skajvokera (Luke Skywalker) i jedne flešbek scene. Pročitajte detalje u nastavku.

Po običaju, iako su detalji koji slede za sada samo glasine, oni su potencijalni deo zapleta Epizode VII, tako da nastavak teksta čitate na sopstvenu odgovornost. Nego, da krenemo:

Glasina #1: Početak Filma

Sećate li se one, jedne od prvih velikih glasina o radnji filma koja je rekla da iz svemira na jednu planetu pada svetlosna sablja zajedno sa nečijom šakom? E pa, Making Star Wars praktično potvrđuje ovu glasinu, te na osnovu informacija od pouzdanih izvora opisuje početak filma. Evo kako teče prvi čin:

Film počinje tako što svetlosna sablja (ali bez ikakve šake!) lebdi svemirom, te pada na jednu planetu, na neko polje. „Sablju padalicu“ brzo pronalazi farmer koji se zove Naka. Naka proučavajući oružije, slučajno ga pali te započinje požar. Dalje, Naka odnosi sablju do starca koji se zove Vikar (Vicar). Nakon toga, Vikar kontaktira Pobunjenike, koji šalju Poa Damerona (Poe Dameron) da pokupi sablju. Odmah nakon Poa, pojavljuje se i Imperija – nije sigurno da li su presreli poziv ili su samo pratili Poa. Videvši stormtrupere, Po sakriva sablju u droida BB-8 koji beži i koji je po ovoj glasini vlasništvo Poa Damerona, a ne Rej (Rey), kao što se uglavnom smatralo. Stormtruperi spaljuju Vikarovo selo i hvataju Damerona, kojeg bacaju u zatvor na zvezdanom razaraču. Sa Poom u ćeliji je i mladi stormtruper Fin (Finn), koji je zatvoren jer je odbio da izvrši naređenja tokom napada na selo. Fin i Po zajedno beže u jednom TIE lovcu, ali se ruše u pustinju na planeti ispod.

Glasina #2: Kraj Filma

Ova glasina opisuje kraj filma, te govori da se Luk Skajvoker (Luke Skywalker) pojavljuje samo u jednoj sceni na samom kraju filma. Evo kako izgleda kraj Epizode VII:

Nakon duela koji su imali Fin i Rej protiv Kajla Rena (Kylo Ren), te smrti bitnog lika, oni se vraćaju u bazu Pobunjenika kao heroji. Rej se oprašta od Poa, Leie i Fina koji leži povređen u ambulanti, a za to vreme BB-8, R2-D2 i C-3P0 rešavaju nekakvu zagonetku. Nakon toga Rej, Čubaka (Chewbacca) i BB-8 odlaze u Milenium Falkonu. Čubaka pokušava da razvedri Rej koja je tužna. Dalje, Falkon stiže na novu planetu gde sleće. Rej se penje na stepenicama neke velike građevine, a kada stigne do vrha tamo zatiče osobu koja je prekrivena kapuljačom. Rej toj osobi daje nekakvu svetlosnu sablju. U poslednjem kadru vidimo da je ta osoba pod kapuljačom zapravo Luk Skajvoker. Kraj.

Glasina #3: Flešbek Scena

Još od početka produkcije na Epizodi VII, kružilo je puno glasina koje su govorile da će u filmu biti flešbek scena. Neke od tih glasina su rekle da se u flešbek sceni pojavljuje Dart Vejder (Darth Vader), neke su rekle da će se pojaviti princeza Leia, a sada imamo jednu skroz novu. Evo opisa:

Radnja se odvija u pabu čija je vlasnica Rouz (Rose), a koju prema ovoj glasini igra Lupita Njongo (Lupita Nyong’o). Rouz u jednoj tajnoj sobi paba počinje da priča priču Hanu, Rej i Finu. Ovde počinje flešbek sekvenca, verovatno uz naraciju Lupite Njongo. Evo flešbekova:

  • U unutrašnjosti nekakve akademije se nalaze gomile mrtvih tela. Pojavljuje se Luk Skajvoker.
  • Na vratima akademije, R2-D2 ispušta nekoliko tužnih zvižduka, jer Luk odlazi.
  • Na nekakvoj poljani farmer Naka uzima sa zemlje svetlosnu sablju.
  • Naka slučajno spaljuje straćaru u kojoj živi.
  • Lokalni trgovac bogatom čoveku prodaje nekakav paket.
  • Na bojnom polju vodi se žestoka bitka između Klana i Sedmorice. Neko iz Klana koristi svetlosnu sablju koju je ranije Naka našao.
  • U bitci učestvuju i Rej i Kajlo Ren i Rouz.
  • Na kraju bitke, Rouz pronalazi svetlosnu sablju i uzima je.

Kada se završe flešbekovi, Rouz pokazuje dotičnu sablju Rej i Finu. Fin je zaintrigiran oružijem dok je Rej ono odbojno. Nedugo posle ovoga pojavljuju se stormtruperi i Kajlo Ren.

OK, Glasina #3, deluje pomalo konfuzno, pogotovo bez naracije, ali evo šta je neko moje tumačenje. Farmer Naka, pronalazi sablju, kojom slučajno spaljuje svoju imovinu. Da bi preživeo, Naka prodaje sablju trgovcu, a trgovac onom bogatašu. Taj bogataš je očigledno u nekoj vezi sa Klanom kojima je predao sablju. Teško je reći ko su Klan i Sedmorica, ali deluje da se Rej i Kajlo Ren bore na suprotnim stranama. Nakon bitke, Rouz je pokupila sablju i čuvala je svo vreme. Što se tiče flešbekova sa Lukom, teško je proceniti šta se dešava, mada mislim da su moguće dve opcije: prva, da su one glasine o Luku tačne, te druga opcija, da je neko (Imperija) napao Džedajsku Akademiju koju Luk osnovao i poubijao njegove učenike.

Što se tiče Glasine #1, o njoj nemam previše komentara, osim što se ona ne poklapa sa nekim mojim teorijama. Međutim, Glasina #2 mi je najsumnjivija, jer govori da se Luk Skajvoker pojavljuje isključivo u toj jednoj, kratkoj sceni filma. Sumnjam pre svega zato što je Mark Hamil (Mark Hamill) u jednom intervjuu rekao da je snimio scenu u Milenium Falkonu. Takođe, da li bi Hamil ostao mesec dana u Engleskoj u Pajnvudu da je snimao samo jednu scenu? Sumnjam.

To bi bilo to. Nekoliko zaista zanimljivih glasina. Ono što sve tri glasine imaju zajedničko, a što sam primetio da je sve veći trend među glasinama vezanim za Epizodu VII, je da se pominje nekakva posebna svetlosna sablja, oko koje se vrti čitav film. Teško je reći, videćemo. Naravno, informacije iz ovog teksta su glasine, te ih i tretirajte kao takve do neke zvanične potvrde.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s