Treći talas High Republic materijala – šta ćemo sve čitati?

star-wars-the-high-republic-the-fallen-star

Drugi talas prve faze High Republic izdavačkog programa je uskoro gotova, a tokom Comic-Con@Home panela, objavljeno je da treći talas stiže u januaru. Sada su otkrivene naslovnice knjiga i stripova, kao i sinopsis vodeće knjige ovog talasa, The Fallen Star, koju piše Klaudija Grej (naslovnica iznad).

Ova knjiga izlazi 4. januara 2022. godine i nastaviće radnju posle knjige The Rising Storm, Kavana Skota. Njen oficijelni sinopsis glasi ovako:

„Iznova i iznova, zlobni pljačkaši poznatiji pod imenom Nihil su imali za cilj da vatreno završe zlatno doba Visoke Republike. Iznova i iznova Visoka Republika je izašla iz toga izudarana i umorna, ali sa pobedom, zahvaljujući svojim zaštitnicima, Džedajima, za čiju inicijativu ne postoji bolji spomenik od stanice Starlight Beacon.

Stojeći kao dragulj u spoljnom obodu galaksije ova stanica je oličenje aspiracija Visoke Republike: centar kulture i znanja, svetla baklja protiv mraka nepoznatog i produžena ruka dobrodošlice najdaljim domašajima galaksije. Dok preživeli i izbeglice napada grupe Nihil, posada stanice je spremna da ponudi sklonište i lečenje.

Vitezovi i Padavani džedajskog reda stacionirani na stanici konačno imaju šansu da se oporave od bola, povreda i tuga zbog izgubljenog. Oluja koju su mislili da je prošla i dalje besni; oni su uhvaćeni u njenom oku. Maršion Ro, genije iza plana grupe Nihil, priprema svoj najsmeliji plan – kojim će za svagda ugasiti svetlo Džedaja.“

Za Young-adult knjigu ovog talasa biće zadužen Danijel Hoze Older, čija priča, naslova Midnight Horizon, nastavlja žanr koji su započele knjige Into the Dark Klaudije Grej i Into the Shadows Džastine Ajerland. Ova knjiga će biti objavljena 1. februara 2022.

Mission to Disaster, će biti knjiga za najmlađe čitaoce i na njoj radi Džastina Ajerland. Ovo će biti njena druga knjiga ovog tipa, nakon A Test of Courage. Ova knjiga takođe izlazi 4. januara 2022.

Kada su u pitanju stripovi, Kristina Ariel je najavila da izdavačka kuća IDW priprema High Republic Adventures Annual, u kojem će se snaći likovi iz svih krajeva High Republic ere. Takođe, svih pet pisaca stripova će se udružiti za ovaj projekat, koji će se pojaviti u decembru.

Pored toga, predstavljena je naslovnica stripa High Republic #13, koji će biti objavljen 5. januara 2022. Četvrti broj mini-serije stripova High Republic: Trail of Shadows će izaći istog dana. Prikazana je i naslovnica prvog broja serijala Eye of the Storm, koji će u dva broja pratiti priču vođe grupe Nihil, Maršion Roa.

Drugi tom mange The Edge of Balance izlazi sledećeg februara. Sve naslovnice možete videti u nastavku:

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Koji od ovih materijala vam se čini najzanimljivim, kao i svoje utiske o dosadašnjim materijalima iz ovog izdavačkog programa nam možete ostaviti u komentarima ili na našem Diskord serveru.

Za poslednje vesti o Star Wars knjigama i stripovima posetite našu sekciju posvećenu Star Wars literaturi i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s