Kako je Vejder otkrio svoj pravi identitet jednom džedaju!

Opšte je poznato koliko je Vejder ljubomorno čuvao svoj pravi identitet. Pogubio je skoro svakog ko je video njegovo pravo lice koje se krilo ispod crne maske. Ako bi saznao da je neko uopšte posumnjao da je on u stvari Anakin Skajvoker, brzo bi mu presudio svojom svetlosnom sabljom. Naravno, bilo je onih visprenih koji su pogodili ili bar osnovano sumnjali ko je u stvari Vejder, kao na primer Tarkin ili admiral Tron, ali oni su znali bolje nego da dopuste da bilo ko zna njihova nagađanja. Čuvali su Vejderovu tajnu skoro koliko i on sam. Ipak znate li da je Vejder ipak rekao nekome ko je? I to ni manje ni više nego džedaju!!!

U knjizi Dark Lord: The Rise Of Darth Vader Vejder koji se još uvek privikava na svoje novo odelo i na svoje novo mesto u poretki stvari progoni grupicu džedaja koji su preživeli Naređenje 66. Među njima ima i padavana, džedaja koji su služili u agro korpusima reda, ali i jedan pravi džedaj vičan borbi svetlosnom sabljom po imenu Roan Šrajn.

Vejder i Tarkin ovoj raznolikoj grupici postavljaju svojevrsnu zamku na Kašiku gde imaju za cilj ne samo istrebljenje preživelih džedaja već i porobljavanje Vukija.

Kada borba počne, Vejder vrlo lako pogubi dvoje džedaja, a troje teško rani. Dok se poigrava sa padavanom, Oli Starstoun koja je izuzetno hrabra, ali ipak nedovoljno vična u borbi da bi predstavljala bilo kakav izazov Vejderu, u pomoć priskače Roan.

On zaokuplja Vejdera, što daje Oli dovoljno vremena da pokupi povređenje džedaje i da pobegnu. U bespoštednoj borbi Roan prilično dobro parira Vejderu koji se još uvek privikava na nove uslove života u kojima se našao i nema oformljen stil borbe. Roan uspeva da zada par udaraca po Vejderovim veštačkim udovima, dok istovremeno pokušava da probije kontrolnu ploču na Vejderovim grudima, u nadi da će to rezultirati smrću Mračnog lorda.

Ipak Vejder pribegava drugoj taktici i koristi svoje daleko nadmoćnije moći u Sili da zada Roanu nekoliko žestokih udaraca koji rezultuju Roanovim padom sa visine i zadobijanjem smrtnih rana.

I dok Roan polako umire on postavlja pitanje Vejderu, da li je Palpatin u dosluhu sa Sidijusem i ko je sam Vejder?

Vejder mu odgovara da Palpatin jeste Sidijus. A na drugo pitanje pomalo nasmejano pita Roana, zar već nije pogodio da je on nekad bio džedaj. Kada ga Roan pita ko je on od Izgubljene dvadesetorice (dvadeset džedaja koji su napustili Red), Vejder mu kaže da je on dvadeset prvi, Anakin Skajvoker, Izabrani.

I sa tim saznanjem Vejder pušta Roana da polako izdahne i postane jedno sa Silom…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s