The Old Republic je zaradio skoro milijardu dolara!

Star Wars: The Old Republic je nastao u periodu kada je svaki developer hteo da napravi svoj MMO koji će neprikosnoveni World of Warcraft zbaciti sa trona. Iako je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za baš to, The Old Republic nije uspeo u tom poduhvatu, a nedugo po izlasku je čak i zapao u probleme.

Uprkos jakom startu The Old Republic je naglo počeo da gubi igrače, a svega jedanaest meseci nakon izlaska The Old Republic je prešao sa subscription modela na free-to-play model. Danas, igra poseduje svojevrsan hibridni model koji kombinuje i subscription i mikrotransakcije. Takođe, pre par godina urađeno je sjedinjavanje servera što nam govori da je igračka populacija relativno mala i da su prvobitni serverski kapaciteti bili daleko od popunjenih.

Ipak, i uprkos svim nedaćama koje su ga zadesile, The Old Republic opstaje već osam godina i ne samo da preživljava, već EA-u donosi i finu zaradu! Naime, tokom podnošenja finansijskog izveštaja investitorima finansijski direktor EA-a, Blejk Jorgensen, je rekao da se The Old Republic bliži ukupnoj zaradi od 1 milijarde američkih dolara. Evo šta je Jorgensen rekao:

Verovali ili ne, The Old Republic se bliži ukupnoj istorijskoj zaradi od jedne milijarde dolara. Tako da taj posao nastavlja da ide. Volimo takve poslove.

Milijarda američkih dolara zaista jeste neverovatna količina novca, ali imajte u vidu da je EA u produkciju ove igre uložio oko 200 miliona dolara, kao i to da je World of Warcraft u svojim najsvetlijim danima zarađivao milijardu dolara samo u jednoj godini.

The Old Republic ovaj (relativno gledajući) uspeh pre svega duguje ne tako maloj i izrazito lojalnoj igračkoj populciji, kao i hibridnom modelu monetizacije koji očigledno radi. 

Iako mnogi ovu video igru smatraju mrtvom, Jorgensenove reči nas dovode do zaključka da će EA davati podršku za The Old Republic barem još koju godinu. Dokaz za to je ponajviše konstantan priliv novih sadržaja u igru, poslednji od kojih je ekspanzija Onslaught koja je izašla 22.10.2019.

Za više informacija o The Old Republic posetite našu sekciju o igrama, a za poslednje Star Wars vesti, pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s