Kako se Rouz pridružila Otporu?

Rouz Tiko je uz Džar Džar Binksa svakako najneomiljeniji lik iz Star Wars univerzuma. Mnogi (a i ja među njima) još uvek ne mogu da pređu preko svih onih gluposti koje su „krasile“ njen lik i postupke u Poslednjim džedajima. Ipak dobili smo (a da to niko nije tražio) i kanonsko objašnjenje otkud Rouz u snagama Otpora koje ću vam preneti u nastavku (don’t shoot the messenger!).

Image result for rose tico comic

U stripu Star Wars: Age Of Resistance: Rose Tico saznajemo da je Rouz sa sestrom i roditeljima živela na jednoj zabačenoj rudarskoj planeti. Njeno prilično bezbrižno detinjstvo narušio je dolazak Prvog Reda koji je počeo da uništava planetu zbog njenih ruda.

Sada već devojke, Rouz i njena sestra su kao deo lokalnog pokreta otpora uspele jednom prilikom da unište celu eskadrilu bombardera Prvog Reda. Rouzina sestra Pejdž je bila zadužena za diverziju dok je Rouz preduzela postupke što je rezultiralo eksplozijom svih bombardera Prvog Reda na planeti.

Ubrzo nakon toga Rouzini roditelji su našli način da izvuku Rouz i Pejdž sa planete i da se njih dve pridruže Otporu. Prvi Red je uništene bombardere jednostavno zamenio novim i dok su Rouz i Pejdž bile na bezbednom u na jednom od brodova Otpora, njihova planeta i svi na njoj su uništeni.

Sestre su nakon toga rešile da uzmu brod i da nanesu što više štete Prvom Redu, međutim Leja ih je na sreću odgovorila od toga govoreći im da bi tako samo poginule a nebi postigle ništa.

I tako su Rouz i Pejdž postale deo snaga Otpora…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

2 Comments Add yours

 1. Olga kaže:

  Zašto i dalje hranite hejtere? Ima nas sasvim dovoljno kojima ne da Rouzin lik nije smetao, nego smo shvatili zašto je tu i čemu služi. 0k, ne sviđa ti se film i ne sviđa ti se lik, ali malo neutralnosti ponekad nije loše. Zbog istog ovakvog hejta, Ahmed Best je bio depresivan i suicidalan.

  Sviđa mi se

  1. Pozdrav Olga! Videh tvoj komentar još kad je bio objavljen, ali sam bio na snimanju filma prethodnih dana i nisam imao vremena da odgovorim ranije.

   Elem, autori na HoloNetu imaju potpunu autonomiju o čemu će da pišu i ne teramo nikog da menja svoja mišljenja i preinačuje tekstove na taj način. Svaki članak odražava mišljenje isključivo autora koji ga je pisao, a nas ovde ima podosta već i naša mišljenja se neretko razlikuju po određenim pitanjima – eto, da je neki drugi autor pisao ovaj tekst, siguran sam da bi komentari na Rouz bili drugačiji. Ne trudimo se, niti želimo da se dodvoravamo ni jednoj od podgrupacija u fandomu, pre svega zato što je to nemoguće jer ih ima previše i na suprotnim su stranama spektra, a na kraju krajeva, prosto nismo takvi.

   Apsolutno ne vidim da se to što je Miloš izneo svoja zapažanja da Rouz spada u najneomiljenije likove i da su „gluposti krasile njen lik“ može smatrati govorom mržnje.

   Ni Miloš, a ni niko od ostalih autora ikad, nije izneo ništa rasističko , niti mizogino, niti je čak komentarisao samu glumicu i njenu izvedbu. Prosto je izneo svoje mišljenje (koje se zaista ne može smatrati uvredljivim) i to nikom ne branimo. Da neko od autora ili čak ti, sad pošalje tekst naslova npr. „10 razloga zašto je Rouz Tiko najbolji SW lik ikad“, zaista se ne bi libili, pod uslovom da je kvalitetan, da objavimo taj tekst, iako bi takvo nešto izazvalo 100x veću reakiciju, što ti kažeš, hejtera od ovog članka koji komentarišemo.

   Nadam se da sad makar malo bolje razumeš kako funkcionišemo. 🙂
   MTFBWY

   Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s