Kako je Sidijus iskušavao Luka da napusti Pobunu?

Luk Skajvoker je brzo napredovao od farmera sa Tatuina do heroja Pobune. Kako je rasla Pobuna tako je rastao i Luk učeći i sve više napredujući kako u borbi svetlosnom sabljom tako i u poznavanju Sile. Vremenom je svakako postao jedan od simbola Pobune i neko čije prisustvo uliva hrabrost i nadu vojnicima. Ipak nije bilo bez prepreka i iskušenja…

Image result for luke skywalker age of rebellion

U stripu Star Wars: Age Of Rebellion: Luke Skywalker Pubunjenici uz Lukovu pomoć napadaju Imperijalnu rafineriju u svemiru i uspevaju da uzmu ogromne zalihe goriva. Međurim, dok se pripremaju za skok u hipersvemir iznenada se pojavljuje Imperijalni zvezdani razarač koji napada Pobunjenike.

Upravo u tom trenutku Sidijus putem Sile uspeva da uđe u Lukov um i navodi ga na viziju u kojoj Pobunjenici ginu a Luk beži. On odlazi na neku udaljenu planetu zajedno sa R2D2-om i odbacuje svoj pilotski šlem i svetlosnu sablju.

Dalje lutajući kroz planetu dolazi do nekog sela gde pomaže stanovncima tokom žetve. Kada ih Luk pita zašto ih ima tako malo oni mu odgovaraju da su svi otišli da se bore, na šta im Luk kaže da sad imaju njega. U sledećoj sceni zatičemo ostarelog Luka na toj istoj planeti okruženog ženom i decom.

Ipak u sadašnjosti Luk uspeva da se trgne iz ove vizije i zajedno sa majorom navodi Imperijalne lovce da prate njihov šatl dok ostatak Pobune beži sa gorivom. Uspešno se otarasivši imerijalne pratnje, Luk i major se regrupišu sa ostatkom Pobune koja im priređuje kratko slavlje pre nego nego što krenu u novu misiju.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s