Zabranjene tehnike u Sili za džedaje!

Džedaji su smatrali sebe za čuvare mira u galaksiji. Uvek su se pre svega zalagali za mirno rešenje pa tek onda za „agresivne pregovore“.

Sama srž njihovog kodeksa je smirenost i odsustvo emocija. Kao takvi izbegavali su sve što može uzrokovati prelazak na Tamnu stranu Sile. Upravo zbog toga je Džedajsko Veće zabranilo upotrebu nekih tehnika u Sili džedajima….

U knjizi Star Wars: The Jedi Path postoji spisak tehnika u Sili koje su zabranjene džedajima… Pa da počnemo!

Force grip – je vrsta telekineze pomoću koje se neprijatelj podiže u vazduhi prekida se dovod vazduha u njegove disajne puteve.

Force insanity- Vrši se uticaj na žrtvinu psihu zlokobnim energijama tako da ona postane paralisana od užasa. Ova tehnika može gurnuti osetljive umove u trajno ludilo.

Deadly sight – Korisnik ove tehnike koncetriše svoj bes i mržnju i projektuje ih putem pogleda na žrtvu. Poznato je da ova tehnika izaziva spaljivanje kože i isparavanje ekstremiteta. Žrtva mora biti u vidokrugu korisnika ove tehnike.

Morichro – Ovom tehnikom korisnik može da uspori telesne funkcije drugoh bića i da izazove da ono upadne u blagu katatoniju i neku vrstu hibernacije. Međutim često se slučajno može izazvati prestanak rada srca i smrt.

Emerald lightning – je tehnika gde džedaji ispaljuju električne munje iz svojih prstiju. Slična je sitskim munjama od Sile ali kod džedaja potiče od osećaja pravde. Energija ove tehnike može biti skupljena u „loptu“ čiste kinetičke sile koja se zove kinetit.

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s