Kako je Dart Mol imao viziju da je džedaj?

Retko koji Sit je mrzeo džedaje kao Dart Mol. On je gajio samo prezir i mržnju prema pripadnicima džedajskog reda i živeo je samo za to da bi mogao da ih ubija pa čak ni to nije moglo da ublaži njegov bes i mržnju prema njima.

Zbog svega toga, krajnje je čudno da je Mol jednom imao viziju da je nešto što najviše mrzi – džedaj… Zar ne?

U stripu Star Wars: Age of Republic: Darth Maul Sidijus odvodi Mola na planetu Malakor, koja je poprište drevne bitke između sitova i džedaja, gde ugljenisani ostaci obe strane još uvek stoje netaknuti. Nakon što Mol udahne pepeo drevnih ratnika, on ima viziju… Vidi sebe u beloj džedajskoj tunici dok ga mali Zabrak oslovljava sa „džedaju“ i moli ga da ih zaštiti od ogromne zveri.

I dok ogromna zver juriša ka njima iskeženih zuba i izbačenih kandži Mol aktivira svoju čuvenu dvoseklu svetlosnu sablju i sa čuđenjem uviđa da se je boja sečiva plava! On uspeva da porazi zver i da je ubija ali kako podseća sebe ne zato što je zaštitnik, već zato što je lovac.

U sledećoj sceni Mol sedi za stolom sa porodicom Zabraka koje je spasao dok mu se oni zahvaljuju i nazivaju ga džedajem. Mol besno podseća sebe da on nije džedaj i da ih mrzi nakon čega aktivira svetlosnu sablju i izvršava pokolj nad celom porodicom. Boja svetlosne sablje je u početku masakra plava, ali na njegovom kraju je ponovo crvena i Mol je ponovo onaj stari krvožedni gospodar Sita….

Nakon toga Mol se budi iz vizije da bi dobio pohvale i smernice od Sidijusa pre nego što njih dvojica nastave svoj pakleni plan za porobljavanje galaksije…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s