Kako je Džar Džar koristio svetlosnu sablju?

Malo je trapavijih likova u celom Star Wars univerzumu od Džar Džar Binksa. Iako je naišao na veliko neodobravanje i bes nakon Epizode I, Džar Džar se pojavljivao više puta nakon toga uključujući i The Clone Wars animiranu seriju i stripove. Poznat kao izuzetno trapav, priglup i prilično iritantan lik, Džar Džar je ipak imao nekih svojih boljih momenata, pa je čak u nekim trenucima naišao i na odobravanje publike.

Kako god, teško da možete zamisliti Džar Džara kako vitla svetlosnom sabljom u inat opasnosti. Ili ipak možete?

U novom Marvelovom stripu Star Wars: Age of Republic imamo priču u kojoj se kapetan Reks zajedno sa svojim saborcima iz 501. legije i džedajem Lan Tikom bori da uništi genarator štita u bici za Mimban. Sasvim slučajno (ili ne) tu se našao i Džar Džar Binks.

Nakon što general Lan Tik pogine i ispusti svoju svetlosnu sablju Reks naređuje svojim ljudima da se povuku. Kasnije im naređuje da se evakuišu a on sam kreće u očajničku borbu da isključi generator štita. Nakon ogromne borbe Reks iznuren i ranjen pada na kolena dok se tri droida približavaju da bi ga dokrajčili.

U tom trenutku vidi se nalet plave svetlosti i droidi padaju presečeni na pola! Odmah iza palih droida stoji Džar Džar Binks sa upaljenom plavom svetlosnom sabljom! On je pokupio svetlosnu sablju nakon što je Lan Tik poginuo i pratio je Reksa da bi mu priskočio u pomoć.

Ubrzo nako što Reks to prokomentariše Džar Džar još jednom dokazujući svoju trapavost umalo ispušta svetlosnu sablju. Reks mu je oduzima, daje mu blaster i njih dvojica zajedno kreću u konačni proboj ka generatoru štita!

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljena pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s