Šta se desilo sa Jodinom svetlosnom sabljom posle Epizode III?

Joda i Dart Sidijus su pred kraj Epizode III imali jedan od najepskijih duela u Star Wars sagi. Novoproglašeni Imperator je porazio svog „malog, zelenog prijatelja“ koji je pobegao glavom bez obzira, te se sakrio u močvarama Dagobe.

Joda je u žurbi da sačuva živu glavu na podu Senata zaboravio svoju svetlosnu sablju, te vidimo da joj on nije našao zamenu kasnije u originalnoj trilogiji. Međutim, šta se desilo sa Jodinom svetlosnom sabljom, kao i sabljama ostalih Džedaja koji nisu imali tako sreće da prežive Naređenje 66? Pa, prvi broj novog strip serijala Darth Vader nam daje odgovore na ta pitanja!

Prvi broj ovog serijala se dešava odmah po završetku Epizode III. U jednoj sceni u prvom broju (slike ispod i iznad) vidimo velikog vezira Masa Amedu kako drži veliki govor tokom prenosa ceremonije uništenja svetlosnih sablji. Ameda kaže sledeće: „Džedaja više nema. Imperator je prozreo kroz njihove separatističke zavere i laži. On je preživeo njihov pokušaj atentata. I sada, konačno, mi smo sigurni.

Pored njega klonovi ubacuju gomilu svetlosnih sablji u veliku peć, a Ameda podiže ruku u kojoj vidimo sablju koja je do nedavno pripadala upravo Jodi. Veliki vezir i to oružje baca u peć, te sa ponosom izgovara: „I tako, njihovoj tiraniji je došao kraj!“ Posle toga, peć sa sabljama eksplodira pri čemu iz nje izleće zrak plave svetlosti, što je rezultat uništenja kajber kristala koji su bili u sabljama.

To bi bilo to. Šta mislite o prvom broju novog Darth Vader serijala, te kako vam se svidela ova scena, napišite u komentarima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s