Fanu iz Engleske ukradena Star Wars kolekcija vrijedna 63.000€!

C. Lupton je gradio svoju kolekciju skoro 40 godina

C. Lupton je gradio svoju Star Wars kolekciju skoro 40 godina!

Christopher Lupton je veliki obožavatelj Ratova Zvijezda te je sa godinama sakupio veliku količinu suvenira. Godinama skupljanja stvorio je ogromnu kolekciju koja je dosegla vrijednost od 63.000 eura.

Jednog dana kada se vratio doma sa odmora kuća, mu je bila razbacana te su mu sve figure i vozila iz Ratova zvijezda nestale dok je sve ostalo bilo ostavljeno u neredu koji su lopovi ostavili iza sebe.

„Kuća je bila potpuno razbacana“, riječi su Christopher-a, četrdesetšestogodišnjaka koji je kolekciju započeo sa svojim bratom Mark-om, davne 1977. godine.

Pošto je znao da njegova kolekcija ima veliku vrijednost čuvao ju je na skrivenom mjestu iza zida unutar kojeg su se nalazile četri velike police na koje su figure bile poslagane. Lopov je znao točno gdje se figure nalaze te su čak i ponovno namjestili police prije svoga odlaska.

Kolekcija se je sastojala od nekoliko diorama, brojnih vozila, preko petsto minijaturnih figurica, izrazito važnog AT-AT-a i Millenium Falcona za kojeg je njegova majka štedjela nekoliko mjeseci kako bi mogla obradovati za Božić njega i njegovog brata. Također, kolekcija se je sastojala od nekoliko brodova sa pilotima unutar njih, velikog modela Darth Vader-a i posebno rijetkog Yoda FX Lightsaber-a. Skoro svi elementi kolekcije su bili u originalnom pakiranju i u mint stanju.

Kako bi možda dobio kakve informacije stupio je u kontakt sa nekoliko specijalista za Ratove zvijezda i nekoliko aukcionista ne bi li mu oni možda pomogli u pronalaženju ukradene kolekcije.

Zbog nastale situacije Christopher je počeo sumnjati u članove svoje porodice kao i prijatelje pošto su lopovi točno znali gdje se figure nalaze i gdje treba tražiti. Također, obaviještene su policijske službe koje su u potrazi za lopovima.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s