Kako je Han izgubio novac kojim je trebalo da vrati dug Džabi?

Han Solo je svakako bio najpoznatiji krijumčar u galaksiji. Milenijumskim sokolom je krstario uzduž i popreko po galaksiji raznoseći najraznovrsnije terete. Iako se uvek trudio da izgleda samoživo i sebično, on u stvari  nije bio takav i na kraju uprkos svom njegovom negodovanju i bezuspešnim pokušajima da se izvuče, postao je heroj Pobune i jedan od najcenjenijih ljudi u galaksiji. A uz sve to je bio i odan prijatelj…

Image result for han solo age of rebellion comics

U stripu Star Wars: Age Of Rebellion: Han Solo, Han je dobio novac koji mu je obećan od Pobunjenika za njegove usluge: 17 000 kredita! I dok Han objašnjava Čuiju kako je to dovoljno novca da vrate dug Džabi, da srede Sokola i da se zapute u nove avanture, nailazi Luk koji moli Hana da dostavi određene pakete Pobunjenicima na jednoj planeti u kojoj se bore u teškim uslovima. Uz malo negodovanja Han pristaje.

Pre nego što polete Han i Čui sreću neke svoje stare prijatelje krijumčare koji im nude da ih uključe u jedan posao pre nego što dostave pakete Pobunjenicima. Han pristaje i taj posao uspešno privode kraju. Ipak dok proslavljaju sa lokalcima jedan od krijumčara neoprezno puca iz svog oružja što primećuju stormtruperi.

Han odlazi sa upravo zarađenim novcem ali ostali bivaju zarobljeni. Stormtruperi traže novac da bi pustili krijumčare i Han se vraća da im preda plen njihovog zajedničkog posla izbacivši pre toga pakete za Pobunjenike u šumu kako ih stormtruperi ne bi pronašli.

Kada je Han predao novac i oslobodio svoje prijatelje, on se sa Čuijem vraća po pakete. Međutim otkriva da su pakete pronašli vanzemaljci koji ne žele da ih se odreknu bez novčane nadoknade! I tako pod pretnjom oružjem Han je morao da preda  svih svojih 17000 kredita koje je dobio od Pobune i nastavi da duguje Džabi, što će ga vremenom dovesti do toga da bude zamrznut u karbonitu… Ipak, spasio je mnoge živote Pobunjenika dostavivši im pakete i tako još više zacementirao svoj status heroja Pobune…

To bi bilo to. Pitanja i vaša mišljenja pišite u komentarima.

Za još Star Wars zanimljivosti posetite ovaj link i pratite HoloNet na Fejsbuku i Tviteru.

1 Comments Add yours

  1. filipsimic kaže:

    Svaka čast na ovome

    Sviđa se 1 person

Postavi komentar