Ne! Mejs Vindu nije preživeo događaje iz Epizode III!

mace-windu_b35242e5

Promovišući svoj novi film The Legend of Tarzan, glumac Semjuel L. Džekson koji je u prikvel trilogiji igrao čuvenog Džedaja Mejsa Vindua, je u onlajn Q&A sesiji na Tviteru bio upitan čija je to bila ideja da Mejs Vindu umre u Epizodi III? Džekson je dao video odgovor (ispod) u kom je rekao da je to bila odluka Džordža Lukasa, ali da on lično veruje da je Vindu preživeo pad i udare Palpatinovih munja.

Džekson je potom gostujući na radiju Entertainment Weeklyja bio upitan šta misli, da li je Vindu preživeo događaje iz Epizode III, na šta je on odgovorio: „Naravno da je preživeo! Džedaji mogu da padnu sa neverovatne visine [i prežive].“ Džekson je svoje želje i teorije o Vinduovoj sudbini posle Epizode III otkrio i Džordžu Lukas koji mu je odgovorio: „Ja sam OK s tim. Možeš da budeš živ“ , što pretpostavljamo da je Lukas odgovorio u duhovitom maniru.

E sad, gomile kojekakvih veb portala koji se bave pop kulturom su iskoristili sve ovo, te su svojim clickbait naslovima podigli frku i proizveli priču da je Vindu preživeo događaje iz Epizode III.

To naravno nije tačno. Mejs nije preživeo pad, ni Palpatinove munje, što je čak potvrdio i Pablo Hidalgo iz Grupe za kanon u Lucasfilmu. Ruku na srce, Star Wars je poznat po tome da vaskrsava velike likove (Dart Mol, Palpatin u starom kanonu npr.), ali šanse da se to desi Vinduu su infinitezimalno male.

Dakle, ne verujte kojekakvim sajtovima kojima je jedino stalo do broja poseta i ne verujte svemu što pročitate na internetu.

1 Comments Add yours

  1. Tiberije kaže:

    Da, ali on je S.L. Jackson!!!

    Sviđa mi se

Postavi komentar